Venstre har fået penge fra "kvotekonger"

Storfiskere har støttet både Venstre og Venstres fiskeriordfører økonomisk, skriver Politiken. Minister afviser, at det har haft politisk indflydelse.

Regeringspartiet Venstre har tætte økonomiske forbindelser til vestjyske storfiskere, de såkaldte "kvotekonger". Det skriver Dagbladet Politiken.

Forud for folketingsvalget i 2015 modtog Venstre partistøtte fra en lokal fiskeriforening i Vestjylland.

Og flere nordvestjyske fiskere er medlem af erhvervsklubben Liberal Erhvervsklub Nordvestjylland, der har støttet Venstres fiskeriordfører Thomas Danielsen, økonomisk. 

Det fremgår af bogen 'Skjulte Penge' om partistøtte i dansk politik og bekræftes af erhvervsklubbens formand og stifter, Gunnar Lisby Kjær.

Helt specifikt har Danielsen i forbindelse med folketingsvalget i 2015 modtaget 140.640 kroner gennem sin valgkreds i Struer-Lemvig, fremgår det af avisens oplysninger.

Thomas Danielsen har også et andet, tæt bånd, til en storfisker, skriver Politiken. Sammen med fiskeren John-Anker Hametners, ejer han, via et holdingselskab, som han ejer sammen med sin kone, firmaet DayWork ApS. Det viser data fra Det Centrale Erhvervsregister.

Firmaet driver en app, der formidler kontakt mellem arbejdsgivere og arbejdstagere. John-Anker Hametner sidder som direktør i selskabet, mens Danielsens kone er formand for bestyrelsen.

Lunde: Støtte har ikke haft politisk betydning

Miljøminister Esben Lunde Larsen (V) vil ikke stille op til et interview med Politiken. Han afviser i en skriftlig kommentar, at den økonomiske støtte fra fiskerierhvervet har haft nogen politisk betydning.

- "Nej, det påvirker mig ikke", svarer ministeren på spørgsmålet om, hvorvidt den økonomiske støtte til Venstre har haft betydning for, at han har tilbageholdt oplysninger over for Folketinget.

Overfor Politiken vil Venstres Thomas Danielsen ikke bekræfte det eksakte beløb, men i bogen 'Skjulte Penge' erkender han at have modtaget omkring 150.000 kroner fra den liberale erhvervsklub. Også han afviser, at det har haft nogen politisk indflydelse. 

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.