DF freder Esben Lunde Larsen som minister - næse venter

Dansk Folkeparti vil forsøge at samle et flertal i Folketinget for at give Esben Lunde Larsen en næse.

Esben Lunde Larsen (V) får lov at blive på posten som miljø- og fødevareminister. Men der venter efter alt dømme en næse for håndteringen af sagen om fiskekvoter.
    
Det er konklusionen, efter Dansk Folkeparti tirsdag holdt gruppemøde på Christiansborg, siger gruppeformand Peter Skaarup (DF):
    
- Esben Lunde Larsen har sagt undskyld, og vi tror på, at regeringen og ministeren er indstillet på at føre den fiskeripolitik, som vi og et flertal i Folketinget ønsker, siger Peter Skaarup og tilføjer:
    
- Hvor meget mere kan vi ønske os.
    
Trods de forsonlige toner er sagen dog ikke endeligt lukket endnu. DF vil forsøge at samle et flertal for at give Esben Lunde Larsen en skriftlig påtale. Det kaldes normalt en "næse" på Christiansborg.
    
- Det bliver nok en alvorlig en af slagsen, for det er alvorligt, når man ikke fortæller Folketinget, det man skal, siger Peter Skaarup og tilføjer, at Esben Lunde Larsen har fået et "gult kort" i sagen.
    
- Han er under overvågning, siger Peter Skaarup.
    
Han måtte svare på en byge af kritiske spørgsmål om, hvorfor Dansk Folkeparti ikke vælter ministeren, efter fiskeordfører Ib Poulsen har sagt, at ministeren har løjet.
    
Peter Skaarup vil dog ikke tale om løgn. Eller om overtrædelser af ministeransvarlighedsloven:
    
- Vi mener ikke, at han har brudt ministeransvarlighedsloven, men vi mener, at han har gjort sig skyldig i ikke at give de nødvendige oplysninger til Folketinget, siger Peter Skaarup.
    
/ritzau/


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.