Tyskerne strømmer til

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at turistsæsonnen har været god ved sommerhusbranchen.

En opgørelse, Danmarks Statistik har lavet, viser, at der fra januar til og med august i år var 6% flere feriehusovernatninger end i den samme periode sidste år. 

Det er godt nyt for de mange sommerhusudlejere langs vestkysten. Hos Sol og Strand er fremgangen til at få øje på.  

- Vi har kunnet mærke, at vi har haft fremgang på alle kildemarkeder i 2015. Vi har fået mange nye, Hollandske kunder, men 2/3 af vores gæster er stadig tyskere. Vi har i år haft en fremgang på 2,5 % alene på det tyske marked, siger Kaj Frederiksen, direktør hos Sol og Strand.

I det hele taget har 2015 været et godt år. I det samlede billede har Sol og Strand haft en vækst på 5% fra 2014-2015. 

- Vi har med glæde konstateret, at tallene fra Danmarks statisik siger, at der er en vækst for hele branchen. Jeg tror, at fremgangen skyldes, at vi havde gode somre i 2013 og 2014. Men der, hvor jeg tror, den store forskel ligger er, at vi lige nu har uro i Nordafrika og at Tyskerne ikke føler sig særligt velkomne i Grækenland. I tyrkiet er der konflikter med det kurdiske mindretal, så jeg tænker, at kunderne vælger Danmark, fordi vi er et trygt land, fortæller direktøren.

LINK: Se hele undersøgelsen på Danmarks Statistiks hjemmeside.

Lovende efterår

Også efteårssæsonnen ser lovende ud. Ved udgangen af august var der booket 101.800 hus-uger - resten af 2015. Det er 7100 flere end i 2014. En stigning på 8 %.

- Jeg tror, at 2015 bliver et helt fantastisk år i udlejningsbranchen. Vi satte rekord sidste år, men jeg tror, i år bliver endnu bedre, siger Kaj Frederiksen.

Samlet set er de tyske gæsters bookinger steget med 5.200 hus-uger, svarende til en stigning på 7% i forhold til sidste år.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.