Tiltales for Maria-drab

Statsadvokaten rejser nu tiltale mod den 48-årige mand, der sidder varetægtsfængslet for drabet på 20-årige Maria Møller Christensen fra Herning.

Ni måneder efter drabet på den 20-årige Maria Møller Christensen, har statsadvokaten besluttet at rejse tiltale mod den 48-årige mand, der sidder varetægtsfængslet for drabet.

Maria Møller Christensen blev dræbt nytårsnat i en kælder i en boligblok på Rolighedsvej i Herning. Hun blev fundet kvalt i kælderen.  

- Anklageskriftet er nu udarbejdet og afsendt til retten i Herning, hvor sagen skal berammes. Det er også sendt til tiltalte for at han kan få det forkyndt. Jeg kan ikke sige mere på nuværende tidspunkt, før anklageskriftet er forkyndt overfor tiltalte, siger statsadvokat Peter Brøndt Jørgensen til TV/MIDT-VEST.

Fængslet i 8 måneder

Den 48-årige blev anholdt den 27. januar, mindre end en måned efter drabet. Han er beboer i den ejendom, hvor Maria Møller Christensen blev fundet dræbt. Den 48-årige har siddet varetægtsfængslet lige siden.

Det er endnu ikke besluttet, hvornår sagen kommer for retten. Statsadvokaten vil heller ikke fortælle om den 48-årige er egnet til almindelig straf, eller om anklagemyndigheden går efter en forvaringsdom.