Stress sender unge kvinder på hospitalet

Hver dag bliver knap 18 kvinder og 9 mænd ifølge Landspatientregisteret behandlet for stressrelaterede diagnoser på landets hospitaler.

Hver dag bliver knap 18 kvinder og 9 mænd ifølge Landspatientregisteret behandlet for stressrelaterede diagnoser på landets hospitaler.

Og der har ifølge et dansk-amerikansk studie fra 2014 været en stærk stigning i antallet, der får diagnoserne – især blandt unge i teenageårene og frem til først i 30’erne, skriver metroxpress.

Stressekspert og indehaver af Center for Stress og Trivsel Mikael Rasmussen fortæller, at det ikke er nyt, at kvinder rapporterer signifikant flere stressrelaterede sygdomme, og at den seneste befolkningsundersøgelse fra Statens Institut for Folkesundhed viste, at især 16-24-årige kvinder har et dårligere mentalt helbred.

- Årsagen til, at de unge kvinder er så pressede, skal formentlig findes i det præstationspres, de er udsat for, siger han til metroxpress.

Samme opfattelse har stressekspert Thomas Milsted:

- Når vi ser på de helt unge kvinder, så kan forskellen skyldes, at de har langt mere fremtidsfrygt sammenlignet med de unge mænd. Fra den sene folkeskole til og med gymnasiet føler unge piger, at der er en masse krav, de skal leve op til for at kunne klare sig, og det er formentlig en af årsagerne til, at unge piger generelt har det sværere psykisk i dag, siger han til metroxpress.

Ifølge stressforsker Naja Hulvej Rod kan forskellen på mænd og kvinder enten dække over, at kvinder er mere stressede end mænd, eller at det er mere legalt for kvinder at sige, de er stressede.

-Det kan være en forklaring, at det er umandigt at sige, man er stresset, og det betyder, at vi ser en underrapportering, når det kommer til mænd, siger hun og påpeger, at stress ifølge forskningen ofte har mere alvorlige helbredsmæssige konsekvenser for mænd.