Politi: God færdsel ved skoleopstart

Politiet har gennem tre uger lavet kontroller ved landsdelens skoler. 989 gange har en bilist overtrådt færdselsloven. Men politiet er alligevel tilfredse.

Siden skolerne havde opstart efter sommerferien, har politiet været på pletten mellem klokken 7 og 8.30 for at fælde trafiksyndere.

Det har resulteret i hele 989 overtrædelser af færdselsloven. Alligevel er vicepolitiinspektør i færdelsafdelingen tilfreds med det, han kalder generel god trafikadfærd ved skolerne.

- Det mangler også bare, at der er en god trafikadfærd omkring vores børn. Folk tager hensyn og er opmærksomme, siger Henrik Glintborg til TVMIDTVEST.dk

750 af overtrædelserne er hastighedsovertrædelser. 135 gange har politiet opdaget, at en fører ikke har spændt sikkerhedsselen, mens forældrene i 25 tilfælde har glemt at fastspænde børnene. Samtidig er der 23 bilister, der blev taget med mobiltelefon.

- Det viser i min optik med al tydelighed, at det er vigtigt, at vi har fokus på trafiksikkerheden omkring skoler, siger Henrik Glintborg.

Vicepolitiinspektøren er ikke overrasket over, at 750 fartsyndere er gået i fælden. Men han trøster sig ved, at der ikke er fundet nogle spritbilister i morgentimerne.

- Positivt set er der ingen af de 3000 biler, der er sigtet for spirituskørsel. Det er positivt, siger Henrik Glintborg.

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien 112.