Partileder sigtet for racisme for uddeling af asylspray

Lederen af Danskernes Parti skal afhøres af politiet, efter at han har uddelt dåser med asylspray.

Lederen af Danskernes Parti Daniel Carlsen fra Viborg er blevet sigtet for racisme og overtrædelse af våbenloven, efter at han har uddelt spraydåser under betegnelsen "asylspray." Det bekræfter Syd- og Sønderjyllands Politi over for TV Syd. Partilederen for højrefløjspartiet, der forsøger at blive opstillingsberettiget til Folketinget, kalder selv sagen et politisk spil.
- Jeg synes, at det er en meget, meget tynd sag. Vi har delt en hårspray ud med et klistermærke på, så jeg tvivler på, at der overhovedet kan komme noget ud af sigtelsen. Jeg ser det som et stort, politisk teater. Jeg er sikker på, at politiet har rejst sigtelsen på grund af et reelt politisk pres fra Christiansborg, siger han til Ritzau.

Det var lørdag 24. september, at Daniel Carlsen delte asylsprayen ud på gågaden i Haderslev. Tidligere har han også delt sprayen ud i Midt- og Vestjylland – blandt andet i Thisted. På spraydåserne havde Danskernes Parti påklistret mærkater med skriften "asylspray - lovlig, effektiv" og partiets logo med Dannebrog. Det fik flere politikere i Folketinget til at reagere, heriblandt De Radikales retsordfører, Zenia Stampe.       

/ritzau/


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.