Lunde efter plagiatfrifindelse: Jeg er tilfreds

Genbrug i afhandling er bagateller, lyder det fra Praksisudvalget. Tilfredsstillende konklusion, siger Lunde.

Det er en glad Esben Lunde Larsen, efter at Praksisudvalget på Københavns Universitet har afgjort, at han ikke har handlet i strid med god videnskabelig praksis i sin ph.d.-afhandling om Grundtvig.

- Jeg er naturligvis tilfreds med den konklusion, som Praksisudvalget har draget.  Og den bekræfter det, som jeg har sagt fra begyndelsen, at jeg ikke har handlet i strid med god videnskabelig praksis.

Universitetet har fundet 19 tilfælde af genbrug i ministerens ph.d.-afhandling om Grundtvig, men i de fleste tilfælde er der tale om "bagateller", lyder det.

Dog kalder udvalget det kritisabelt, at én specifik forfatter ikke er citeret og nævnt i litteraturlisten.

Ligesom de mener, at det generelt bør fremgå, når en afhandling bygger på et kandidatspeciale, som det er tilfældet her.

- Hvis der mangler en fodnote, så er det en fejl. Men det drejer sig om ni linjer i en afhandling på over 300 sider, og det ærgrer mig selvfølgelig. Men det er en fejl, og det er menneskeligt at fejle.

Og sagen har naturligvis sat sine spor, siger han. 

- Jeg er selvfølgelig meget opmærksom på, hvad der foregår omkring mig, og at der er udfordringer i at arbejde i spændingsfeltet mellem politik, forskning og medier.

/ritzau/

TV MIDTVEST har tidligere bragt dette indslag om Esben Lunde Larsen.

Den seneste uge har flere negative overskrifter om Uddannelses- og Forskningsministeren set dagens lys.

 

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.