Kvægavlere frygter fremtiden

Landbrug & Fødevarer frygter, at op mod 1.000 mælkeproducenter må dreje nøglen om, når de danske landmænd mister 20 % af den nuværende EU-støtte

Mandag og tirsdag er landets kvægavlere samlet til kongres i Herning, og EU-støtten står øverst på dagsordenen.

I følge en analyse fra Videncenter for Landbrug står en gennemsnitlig mælkeproducent til at miste 100.000 kroner på de nye tilskudsregler. Det betyder, at hver fjerde mælkeproducent er i fare for at måtte lukke.

- Vi har lige set her på mødet i dag, at gennemsnitligt, så tjener kvægbruget stort set ingen penge. Så man må sige, det er et rigtig dårligt tidspunkt, det her sker på, siger Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer.

De danske landmænd mister 20% af deres landbrugsstøtte over de næste 7 år, hvilket i alt er 1,4 milliarder kroner. Det blev aftalt under EU's budgetforhandlinger først i februar.

Bekymrer sig for tidligt

Formanden for Folketingets Erhvervsudvalg, socialdemokraten Karin Gaardsted, mener dog, at landbruget bekymrer sig for tidligt.

- Jeg synes lige, man skal slå koldt vand i blodet. Der er ingen grund til at tage problemerne på forskud. Det er meget voldsomme tal, der ikke har nogen grobund, for at være sande, siger hun.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.