Kraftvarmeværk udskudt

Lange udsigter til kraftvarmeværk.

Beslutningen om et nyt stort kraftvarmeværk i Kjellerup til 1 milliard kroner trækker i langdrag. På et ekstraordinært møde mellem det fælles kommunale affaldsselskab L90 og repræsentanter for de 13 kommuner der er med i projektet, blev det i dag besluttet, at udskyde beslutningen om det overhovedet skal laves eller ej.

Udskudt trods flertal

Der er ellers muligt at trumfe det nye kraftvarmeværk igennem, da projektet allerede har fået et flettal, men det er ikke nok. Beslutning om kraftvarmeværket er både stor og dyr, og derfor vil bestyrelsen i L90 gerne have et meget stort flertal, før projektet bliver skudt i gang. Nu er det udskudt omkring et år.

Affald nok?

Men udskydelsen er ikke dårligt nyt for alle. Ifølge P4 Midt og Vest er blandt andet Herning Kommune glade for dagens beslutning, da de gerne vil vente og se, om der overhovedet er nok affald til det nye værk.

Hvis kraftvarmeværket i Kjellerup kommer, er det planen, at det skal brænde omkring 200.000 tons affald om året, som skal komme fra de 13 medlemskommuner.

Planer om et forbrændingsanlæg til affald ved Kjellerup fik ikke dødsstødet på ekstraordinært repræsentantskabsmøde. Afgørelsen er udsat til maj 2013.

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.