Drama: Pihl kan tabe på Papes succes

Venstre går et mandat tilbage i Vestjyllands Storkreds. Umiddelbart står Kristian Pihl Lorentzen skidt i den interne kappestrid. Konservative har taget hans stemmer.

Venstre går tilbage fra seks til fem mandater. De personlige stemmer afgør, hvem der ikke bliver genvalgt, og de bliver først talt endeligt op fredag eftermiddag. Men umiddelbart ser det ud som om, det bliver Kristian Pihl Lorentzen, der trækker det korteste strå, og at det er den konservative Søren Pape, der bliver hans banemand.

Venstres tilbagegang er nemlig størst i Viborg, hvor Søren Pape var borgmester og selv fik et flot valg: Minus 9,7 procent til Venstre i Viborg Vest og minus 11,9 procent i Viborg Øst. Og da Viborg er Kristian Pihl Lorentzens opstillingsområde er det nærliggende at tro, at han mister mange af sine personlige stemmer.

Tilbagegang alle steder

I Mads Rørvigs Silkeborg mister partiet lidt over syv procent og i Esben Lunde Larsens Ringkøbing 6,5, mens Thomas Danielsens nordvestlige hjemmebane kun går 3,5 procent tilbage i Holstebro og 1 procent i Struer. Til gengæld er Thomas Danielsen den MF'er, der i forvejen sad på det yderste mandat.

De to øvrige Venstrepolitikere Inger Støjberg og Kristian Jensen er så sikre, at de ikke risikerer at ryge med i nedrykningsspillet.

- Jeg er frygteligt stolt over, at vi kun er gået én procent tilbage i min egen kreds i Struer. Men det er svært, for mine kolleger er også dygtige, siger Thomas Danielsen.

Intet sikkert før fredag eftermiddag

Det er dog sådan, at alle vælgere kan stemme på alle kandidater i hele storkredsen, og derfor er de geografiske forskelle kun et fingerpeg om, hvem der er mest i knibe i forhold til at tabe sit mandat.

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.