DMI: Storm på vej

Efterårets første storm er på vej til det midt- og vestjyske.

DMI har lørdag udsendt et varsel om storm i løbet af natten til søndag.Stormen vil ramme det meste af landet, og DMI forventer kuling fra vest, med vindstød af stormstyrke, 24-28 m/s.

Blæsevejret går først i land langs vestkysten i aftentimerne og kulminerer her sent i aftentimerne. Denne gang bliver det dog ikke en regulær storm.

- Det kan godt virke voldsomt, og vinden bliver kraftig, men det bliver ikke på samme niveau, som vi har set med stormen Bodil og Allan. Det er relativt hurtigt overstået, siger Stine Buhl, vagthavende meteorolog hos Danmarks Meteorologiske Institut i Karup.

Vindstød af stormstyrke medfører at tagsten blæser ned, store grene knækker, træer kan vælte og spærre tog- og vejstrækninger. Der er også stor sandsynlighed for at broer må lukkes for trafik. Som altid er det en god ide at fastgøre løse genstande som havemøbler af plastic og trampolinen.

Men selv om det ikke bliver en regulær storm i nat, er der flere på vej.

- Vi går ind i stormsæsonen nu. Nu er højtrykkene væk, og det næste lange stykke tid ligger lavtrykkene og dermed stormene i kø ude vest fra, siger Stine Buhl.

De næste 10 dage er der mere blæsevejr på vej, dog ikke så voldsomme som det natten til søndag.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Vejr.