Alle uddannelsesinstitutioner lukker for at undgå corona-smitte

Fra på mandag er der 14 dages ekstra ferie på alle skoler i landet. Men det er nødvendigt for at stoppe spredningen af coronavirus.

Statsministeren meldte her til aften ud, at alle elever og studerende på alle uddannelsesinstitutioner skal sendes hjem nu. Og indtil videre varer hjemsendelsen i to uger. 

Lukningen af skoler og daginstitutioner træder først i kraft fra mandag, men statsministeren opfordrer til, at man allerede nu holder børn hjemme, for at undgå COVID-19

- Vi kommer til at sige til elever og forældre, at det her er en alvorlig situation, og det er en samfundsmæssig problematik vi står i, og det er en situation vi skal løse sammen, siger Erik Søgaard, der er skoleleder for Lindbjergskolen i Hammerum

De 14 dages lukning går ikke bare ud over skolens elever. Alle ansatte bliver også sendt hjem i 14 dage. Erik Søgaard forsikrer, at det ikke er noget de kommer til at skylde, da de blot overholder de forholdsregler de er blevet bedt om.

- Det er en del af det arbejde de har. Det er altså den opgave de får nu, og når de kommer hjem, så skal de jo løse de opgaver de kan løse hjemmefra.

14 dages planlægning

Det kan være noget af et logistisk mareridt at finde en ny løsning, når ens børn ikke kan komme i skole, men ikke desto mindre er skolerne lukket.

- Vi er nødt til at tage ansvar i hele samfundet. Jeg er sikre på at mine medforældre vil bakke op om det her. Jeg ved godt at den yngre generation bliver knapt så hårdt ramt, men de kan ligeså vel være en smittefare, siger Casper Hansen, Der er skolebestyrelsesformand for skolerne i Holstebro.

Hvis man ikke selv har fået fri fra arbejde, så må man søge hjælp hos venner og familie. Det vil Casper Hansen i hvert fald gøre.

Han opfordrer også alle forældre til at snakke med deres børn. Situationen er alvorlig, og det er vigtigt at få taget snakken, men der er stadig ikke meldt om nogen grund til panik.

- Hvis børnene får det fortalt på den rigtige måde, så kan de godt se det smarte i det her. Selvfølgelig er der ikke nogen, der synes, det er sjovt at skulle væk fra skolen og kammeraterne, men det er en opgave vi er nødt til at løse, siger Casper Hansen.