Tilbage på ret kurs: Patrick kæmpede sig ud af hashmisbrug og blev fiskehandler

Det går sjældent som planlagt her i livet. Det er Patrick Lund-Nielsen et levende bevis på. Vejen til drømmen var belagt med bump.

Han valgte uddannelsen til fiskehandler af en bestemt årsag. Alt det med at sidde stille på stolen i skolen, det var ikke lige ham. Og nå ja, så også lige en anden ting.

- Det er bare verdens fedeste job.

quoteMed et buldrende hashmisbrug, så gør det bare tingene svært i forhold til resten af tilværelsen.

Patrick Lund-Nielsen, Fiskehandler, HAV. 

Så kort lyder beskrivelsen fra Patrick Lund-Nielsen, en af fem fiskehandlere, der torsdag afsluttede uddannelsen ved Fiskeriskolen i Thyborøn. At Patrick fra Amager skulle blive til noget indenfor fisk, det har i grunden længe stået i kortene.

- Jeg var 13 år gammel, da jeg hev den første rødspætte op af vandet, fortæller Patrick LundNielsen.

Den oplevelse startede et livsforløb fyldt med fisk. Først som fanger, siden som sælger, så som studerende og nu som handler.

Skvulp på vandet

Det kan lyde som den perfekte historie om en ung knægt med direkte kurs mod drømmejobbet. Der har dog været skvulp på vandet, inden kursen blev sat mod fiskehandlertitlen.

Står det til Patrick, så skal vi danskere spiser meget mere fisk i fremtiden. 
Står det til Patrick, så skal vi danskere spiser meget mere fisk i fremtiden. 
Foto: Christian Toft Bro, TV MIDTVEST

- Med et buldrende hashmisbrug, så gør det bare tingene svært i forhold til resten af tilværelsen. Det måtte jeg give op på, og få styr på mit liv, lyder det fra Patrick Lund-Nielsen.

quoteHan kom fra en skidt fortid, men det er ikke noget vi lader folk ligge til last, når de kommer til os. De skal have lov at bevise deres værd, lyder det fra Tommy Fischer.

Tommy Fischer, Fiskehandler, HAV. 

Han gik ind i Torvehallerne i København. Kurset var klar, et nyt liv skulle skabes. 

Patrick landede sig det job, der var starten på en ny vej i livet. Et liv der i en periode var helt ude af kurs.

Stor stjerne for chefen

Tommy Fischer var manden, der lukkede Patrick ind i Butikken HAV i København. Han har fulgt knægten fra Amager hele vejen. Fra helt nyt føl i en benhård branche til flyvefærdig fiskehandler torsdag i Thyborøn.

- Han er en stor stjerne. Han er vokset år for år med opgaven. Han kom fra en skidt fortid, men det er ikke noget, vi lader folk ligge til last, når de kommer til os. De skal have lov at bevise deres værd, lyder det fra Tommy Fischer.

Patrick og de andre nye fiskehandlere blev fejret på Fiskeriskolen i Thyborøn. 
Patrick og de andre nye fiskehandlere blev fejret på Fiskeriskolen i Thyborøn. 
Foto: Christian Toft Bro, TV MIDTVEST

Det fik han. Og med sin fornemmelse for fisk fik han merit på Fiskeriskolen i Thyborøn. Her tog han sin uddannelse på et år. Drømmene for Patrick slutter dog slet ikke her. Næste mål på rejsen er allerede sat.

- Jeg drømmer om at åbne min egen kombinerede fiskehandler og restaurant. Jeg mangler bare lokaler og kapital, lyder det med et smil på læben fra Patrick.

Han tilføjer, at vi danskere skal stoppe med kun at spise torsk, rødspætter og laks. Den opfordring er hermed givet videre.

Patrick Lund-Nielsen kommer fra Amager - og han var en af de fem fiskehandledere, der i dag fik bevis på deres uddannelse.