Netværksgruppe mod ensomhed har succes

En mandags-gruppe i Nr. Nissum for tilflyttere og udlændinge hjælper med at træne det danske sprog og skabe nye venskaber.

Evy Danielsen er en del af gruppen International Networking, og det har givet hende en masse venner og bekendte i Nr. Nissum. Foto: Henrik Drivsholm, TV MIDTVEST

Da færøske Evy Danielsen flyttede til Nr. Nissum ved Lemvig for ni år siden, kendte hun ikke et øje. Men det er der i den grad lavet om på i dag. Hun er nemlig blevet en del af gruppen International Networking, hvor tilflyttere og udlændinge mødes hver mandag. 

Læs også Spis et måltid mod ensomhed

- Før jeg begyndte at komme der, kendte jeg ingen. Da gik jeg her alene og drømte om, at jeg bare kunne ringe til en eller anden og sige, at jeg havde en kop kaffe at byde på - men jeg havde jo ingen at ringe til.

I dag, hvor Evy Danielsen har været en del af International Networking gennem to år, er historien en anden. 

- I dag har jeg en masse, jeg kan ringe til, fortæller Evy Danielsen glad. 

Afhjælper sprogvanskeligheder og ensomhed

Når gruppen, der i dag tæller omkring 15 personer, mødes i Østhallen i Nr. Nissum, bliver der talt dansk henover brætspil eller lektielæsning. Sommetider er der desuden inviteret gæster udefra, som denne mandag aften, hvor der var koncert på programmet. 

- Det kan være, at nogen er nysgerrige, kommer igen næste mandag og så fortsætter med at komme. Vi skal helst blive flere og flere, siger Evy Danielsen. 

Idéen til International Networking opstod, da idékvinden bag, Nina Svendsen, som nybagt mor boede i Norge.

- Jeg følte mig meget alene, når jeg var hjemmegående husmor, så jeg begyndte at arbejde, da min søn var tre måneder gammel, for jeg kunne ikke holde ud ikke at snakke med voksne mennesker. Så da der kom så mange tilflyttere, tænkte jeg, at de nok havde det lidt på samme måde. Jeg synes selv, at det var svært at flytte til Nr. Nissum, fortæller hun. 

Nina Svendsen er ophavskvinde til idéen om en netværksgruppe for tilkommere til byen.  Foto: Henrik Drivsholm, TV MIDTVEST

Formålet med gruppen, der i begyndelsen mødtes i Nina Svendsens eget hjem, er, at mødet med andre skal løsne op for de vanskeligheder, der kan være forbundet med det danske sprog. Og så skal gruppen hjælpe med at komme ensomhed til livs. Både for Evy Danielsen og Nina Svendsen har det virket. 

- Det betyder jo, at jeg har rigtig mange venner i Nr. Nissum nu. Vi har det godt og hyggeligt sammen, og vi har nogle rigtige gode aftener. Vi hjælper hinanden - også med rigtig mange andre ting, siger Nina Svendsen. 

Gruppen barlser lige nu med planer om at udvide mandags-mødet med et fodboldhold, der skal spille hver fredag.