Kjeld er landet - nu venter han spændt på Yvonne

Storken Kjeld venter på sin mage. Og han venter ikke alene.

Selvom grænserne lige nu er lukkede, så var det nemt for hanstorken Kjeld at tage turen fra syden til Bækmarksbro, hvor han nu er landet i storkereden.

Nu venter han bare på sin mage, hunstorken Yvonne, og han er ikke den eneste, der venter. Det gør storkenes begejstrede naboer også.

- Når vi har haft så meget arbejde med det, så er det jo godt at der er point. Nu håber vi så bare at Yvonne kommer også, fortæller naboen Per Fjeldgren.

Han og familien er begejstrede over, da storken for andet år i træk er landet i deres baghave. Sidste år blev det endda til storkeungen Fie.

FAKTA om storkene

Mange fans

Men det er ikke kun familien Fjeldgren, der er meget glade for, at storken er kommet til Bækmarksbro. I eftermiddags havde et par stykker også taget bilen, for at komme ud og se Kjeld, der stadig sidder alene i sin rede. Gør man det, så skal man blive ude på vejen, siger Per Fjeldgren. 

Men man behøver ikke tage turen, for TV MIDTVEST har i selskab med storkene.dk sat et kamera op ved reden.

En af dem der kigger med er formanden for Dansk Ornitologisk Forening, Egon Østergaard. Han er en af dem, der venter på at se, om hunstorken Yvonne også finder vej til Bækmarksbro. Der er nemlig mange farer på turen fra syden og herop.

- De følges hverken sammen ud eller hjem, og de kan overvintre forskellige steder. Den ene kan faktisk være i Sydafrika, den anden i Spanien. Så det er først når de nærmer sig reden, at de kender hinanden igen. Så det bliver rigtig spændende at se om vi får et par igen, fortæller han.

Tror på det

Men selvom turen kan være farlig, så tror Per Fjeldgren på, at Kjeld ikke skal være enlig hele sommeren.

- Jamen altså kan man få det bedre end at sidde deroppe i reden i solskin og blive fodret? Det tror jeg ikke man kan, siger han.

Han håber, at det igen i år kan ende med unger.

Vi slutter med flere billeder af hanstorken Kjeld, der går alene rundt i Bækmarksbro

Læs flere artikler fra Lemvig eller i kategorien Natur.