Bente har garnnøgler på hjernen: Nu vil hun leve af at sælge luksusgarn på nettet

En drøm er blevet til virkelighed for Bente Færch. Hun satser på, at luksusgarn bliver hendes levevej.

Mange er med på den kreative bølge lige nu, og det har fået Bente Færch til at kaste sig ud i en mulighed og prøve en årelang drøm af. I januar 2020 åbnede hun garn-webshoppen “Frk. Færch”.

- Frk. Færch er en webshop, der sælger rigtig lækkert garn og tilbehør - og gerne lidt specielt tilbehør som man ikke finder hos andre, siger hun.

Det kreative har altid fulgt den 32-årige Bente Færch. Hun er uddannet farmakonom og arbejder på apoteket i Aulum, men fritiden har altid være fuld af forskellige, kreative projekter.

quoteJeg vil gerne finde små danske niche-virksomheder og enkelte lækre niche-ting

Bente Færch

Undervejs i al det kreative arbejde voksede drømmen om at starte egen virksomhed. Men der skulle gå fem år, inden drømmen blev til virkelighed. En god veninde satte for alvor skub i tingene.

- Jeg har mødt Jane, som har sit eget firma med markedsføring. Hun hjalp mig og kunne overbevise mig om, at det slet ikke var så farligt, som jeg gik og troede. Vi lavede et samarbejde, og hun opbyggede min webshop, og så har det taget fart derfra, siger hun.

Lager i soveværelset

Nu bruger Bente Færch meget tid på internettet, hvor hun er på jagt efter nye varer til butikken. Gerne specielle garner og specielt tilbehør til de strikkeglade.

- Det er altid lidt en mavefornemmelse, og hvad jeg selv kan lide. Jeg vil gerne finde små danske niche-virksomheder og enkelte lækre niche-ting, siger Bente Færch.

quote- Hver gang jeg får et like, så står jeg og danser på køkkengulvet - hvor er det fedt, at folk vælger min virksomhed og vælger mig

Bente Færch

Lageret har hun i kasser og på reoler i soveværelset. Men det fungerer alt sammen, selvom titlen som selvstændig er stadig ret ny for Bente Færch.

- Det er helt vildt, når folk spørger, hvem man er, og jeg så kan sige, at jeg også er webshopejer - det er megastort at sige.

Bente Færch vil gerne skille sig ud, ved at tilbyde den gode service hun har med sig fra jobbet på apoteket. Så hver ordre pakkes med en lille personlig hilsen, og glæden er da også stor, når der er kunder i butikken.

- Hver gang jeg får et like, så står jeg og danser på køkkengulvet - hvor er det fedt, at folk vælger min virksomhed og vælger mig. For når de vælger de produkter, jeg har valgt, så er det et mega cadeau.

Drømmen er at webshoppen udvikler sig, så hun en dag kan sige farvel til apoteket og arbejde fuldtid med det kreative. Og selvom det tog hende fem år at går fra drøm til virkelighed, så er hendes opfordring til andre:

- Gør det - bare spring ud i det. Man kan have så mange bekymringer, og halvdelen bliver ikke til noget alligevel - så spring ud i det, siger hun.

TV MIDTVEST har oprettet en gruppe på Facebook, for alle der elsker at bruge tid på det kreative. Gruppen hedder KreaTID - TV MIDTVEST, og her kan du dele billeder af dit eget kreative håndarbejde og dele inspiration med andre.