Kvindelige betjente på Kærshovedgård chikaneres

Flere kvindelige fængselsbetjente på udrejsecenter Kærshovedgård er blevet så voldsomt chikaneret, at de har måtte stoppe deres arbejde på stedet.

Det er et hårdt miljø at arbejde i for de kvindelige fængselsbetjente på Udrejsecenter Kærshovedgård. Centerets beboere er udlændinge på tålt ophold og kriminelle, der skal udvises, og tonen mod de kvindelige betjente er så hård, at tre ud af syv kvindelige betjente har måtte stoppe med at arbejde på stedet. Det skriver DR Midt & Vest. 

- Der er en, som ikke længere arbejder på Kærshovedgård og som arbejder i Nørre Snede i stedet for, og så har vi to, som er personligt ramt af det, de har været udsat for, siger områdedirektør i Kriminalforsorgen i Midt- og Nordjylland, Una Jensen, til DR Midt & Vest. 

Som TV MIDTVEST kunne fortælle i begyndelsen af april, truede en 37-årig somalier en kvindelig fængselsfunktionær på livet og blev varetægtsfængslet i fire uger. Det var anden gang, at beboeren truede en fængselsfunktionær. 

- Det er selvfølgelig grov chikane, når vi inddrager politiet. Så er det ikke et enkeltstående tilfælde, som bare skal verfes til side, siger Una Jensen.

På Kærshovedgård er der i dag 69 beboere fordelt på 22 nationaliteter, og ifølge Una Jensen er de mange kulturer en af årsagerne til chikanen.

-Det er en kombination af mange ting. Det er kultur, og så er det et spørgsmål om den persongruppe, man har med at gøre, hvor nogle er psykisk pressede, forklarer områdedirektøren.

Kriminalforsorgen og Udlændingestyrelsen diskuterer på baggrund af hændelserne, hvordan man fremadrettet skal undgå chikanen af kvindelige fængselsbetjente. Una Jensen slår fast, at der vil blive taget hensyn til de kvindelige betjentenes ønsker.

- Vi sætter ikke folk til noget, hvor de føler sig utrygge, eller hvor de ikke føler, de kan magte opgaven. Det har vi ingen interesse i, siger Una Jensen til DR Midt & Vest.