Harder er nomineret til stor pris

Ikast-spilleren er nomineret sammen med to klubkammerater.

Landsholdsanfører Pernille Harder kan blive kåret til verdens bedste kvindelige fodboldspiller i 2021.

28-årige Harder er blandt 13 nominerede til titlen som The Best og dyster blandt andre mod to klubkammerater fra Chelsea, Sam Kerr og Magdalena Eriksson.

Det skriver Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) mandag på sin hjemmeside, hvor Kasper Schmeichel også figurer.

Landsholdsmålmanden er blandt fem nominerede til titlen som årets mandlige målmand.

Han er i sin kategori oppe mod Alisson Becker, Gianluigi Donnarumma, Manuel Neuer og Edouard Mendy.

Både Harder og Schmeichel er dermed blevet anerkendt for deres præstationer i 2021 i de største individuelle kåringer i fodboldverden.

Nomineret til anden pris

I oktober blev de nominerede til Ballon d'Or, som det franske magasin France Football uddeler, afsløret.

Pernille Harder er her blandt 30 nominerede til prisen som årets kvindelige spiller, mens Schmeichel er blandt 10 nominerede i målmandskategorien.

Herrelandsholdets anfører, Simon Kjær, er desuden blandt de 30 nominerede til titlen som årets mandlige spiller i Ballon d'Or-kåringen.

Men Kjær er ikke nomineret hos Fifa, som også kun har 11 nominerede i sin mandlige kategori.

Det drejer sig om Chelseas Champions Leagues vindende midtbaneduo Jorginho og N'Golo Kante og Manchester Citys kreatør Kevin De Bruyne samt hele otte angribere.

Lionel Messi og Cristiano Ronaldo, der begge har høstet løs af de store priser i det seneste årti, er begge nominerede. Det samme Mohamed Salah, Neymar, Kylian Mbappe, Erling Haaland, Robert Lewandowski og Karim Benzema.

I den mandlige trænerkategori er den EM-vindende italienske landstræner, Roberto Mancini og den Copa America-vindende argentinske landstræner Lionel Scaloni blandt syv nominerede.

Chelsea-manager Thomas Tuchel står dog formentligt med de bedste kort på hånden, efter at han førte holdet til Champions League-titlen i sidste sæson og et indtil videre flot efterår i Premier League.

The Best-priserne uddeles 17. januar 2022, mens Ballon d'Or-priserne uddeles allerede 29. november.