Flere butikker dropper Black Friday: - Det er et forbrugshelvede

Adskillige butikker vælger at gå imod strømmen på en af årets allerstørste handelsdage, Black Friday.

Det er godt nok landets største handelsdag, men det er ikke ensbetydende med, at forbrugsfesten fylder i alle butikker.

I Lisa Schurmanns butik, Miss Menelli i Ikast, har der dagen igennem været roligt. Faktisk har hun holdt helt lukket, mens Black Friday har raset afsted.

- Jeg synes, det er et forbrugshelvede. Det er jo at skabe noget, som der egentlig ikke er behov for.

- Jeg vil langt hellere betale fuld pris og få god service og vejledning, end jeg vil stå i kø for at få 20 procent i rabat. Selve stressen i det er bare ikke mig, siger Lisa Schurmann.

Også i Ringkøbing, hos Hinges Hus, er der modvilje at finde mod det amerikanske koncept. Her bliver priserne ikke sat ned. I stedet forkæles kunderne lidt ekstra med både grillede pølser og lokal whisky.

- Vi har ikke lyst til at forære tingene væk eller devaluere det koncept, vi over mange år har gjort alt, hvad vi kunne for at bygge op. I stedet holder vi et arrangement, hvor vi har samlet lokal topkvalitet, lyder det fra René Sonne Hansen, der er indehaver af Hinges Hus.

Thy-virksomhed donerer omsætningen

Hos virksomheden Elsk i Thisted havde man egentlig besluttet sig for at holde lukket.

I stedet bliver den store hype omkring Black Friday nu brugt til at donere omsætningen til velgørenhed, fortæller indehaver Lars Riis.  

- Det er rigtig dejligt, at folk forstår, at man godt kan købe noget uden rabat men med god samvittighed i stedet for.

- Alt den omsætning, vi får på elsk.com, donerer vi til der, hvor vi tror, der er mest brug for det – nemlig ude i naturen, lyder det fra Lars Riis.

Det er cirka hver fjerde dansker, som ender med at svinge dankortet og købe noget i forbindelse med Black Friday, viser en undersøgelse, som Norstat har lavet på vegne af Dansk Erhverv.

1:45