Familie efterlod juledekoration ved et uheld – nu er hele huset røgskadet

Brandvæsnet opfordrer alle til at passe særligt godt på med de levende lys i juletiden.

En udbrændt juledekoration er skyld i, at en familie fra Bording nu skal genhuses, fordi deres villa er fuldstændig røg- og sodskadet.

Det oplyser indsatsleder hos Brand & Redning MidtVest, Henrik Dam Sørensen.

- Familien havde været ude, og da de kom tilbage til huset, kunne de konstatere, at hele huset var fyldt med røg.

- De gjorde det eneste rigtige og valgte at lade være med at åbne døren og i stedet vente på, at vi ankom, lyder det fra Henrik Dam Sørensen.

I sådan en situation kan en åbning af døren i værste tilfælde resultere i, at der opstår store flammer, når der kommer ilt til. Det var dog ikke tilfældet her, fortæller indsatslederen.

Pas på med levende lys

Episoden udspillede sig på Østervang i Bording, og den giver anledning til at minde om, hvor vigtigt det er at passe på i disse dage, hvor der er godt gang i de levende lys rundt omkring i stuerne, påpeger Henrik Dam Sørensen.

- Vi vil rigtig gerne advare om det her, for det er noget vi ser gang på gang i julen. Det handler om at være ekstra vågen, når der er tændt levende lys.

- Det her kunne være gået helt galt. Det gjorde det heldigvis ikke, men det er stadig træls for familien, der nu skal genhuses, siger Henrik Dam Sørensen.

Juledekorationen blev kvalt udendørs, og derfor brugte brandvæsnet ikke vand i huset, der dermed slipper for en vandskade oveni de massive røgskader.