Vil sætte fokus på psykiske mén: Markus hædrer sin gode ven og andre veteraner med ny sang

En 21-årig komponist har i dag haft premiere på en ny sang, der skal sætte fokus på veteranerne.

I dag er det flagdag for krigsveteranerne og alle andre udsendte, og det er blevet markeret flere steder i landet, selvom det store officielle arrangement er blevet aflyst på grund af corona.

Nogen af dem der har været med til at markere dagen er 21-årige Markus Kjeldsen fra Holstebro og veteranen Jesper Steenberg Larsen fra Vinderup, der lider af PTSD.

Markus Kjeldsen har nemlig skrevet en sang, der skal sætte fokus på veteranerne og gøre opmærksom på Jesper Steenberg Larsens projekt, hvor veteraner sejler med båden S/Y Veteranen.

- Sangen hedder buler uden kugler. Du behøver altså ikke have et skudhul i armen eller benet for at have nogle mén med hjem. Du kan også have det i psyken, forklarer Markus Kjeldsen og fortsætter:

- Folk kan jo forholde sig til, at det er et nummer, og så lytter man til det. Og så kan man jo blive interesseret og undersøge mere.

Umage makkerpar

Det lå måske ikke i kortene, at 21-årige komponist og sejler Markus Kjeldsen og 36-årige Jesper Steenberg Larsen skulle blive gode venner, men så faldt snakken på den båd, som Jesper Steenberg Larsen havde købt for at hjælpe andre med PTSD.

- VI var på vej hjem fra et arrangement, og jeg havde aldrig mødt dig før. Du fortalte, at du havde købt den her båd, men at du aldrig havde sejlet før, siger Markus Kjeldsen.

Det er nu tre år siden, og de har siden været et makkerpar. Og arbejdet med båden hjælper, fortæller Jesper Steenberg Larsen.

- Det er stressnedsættende og giver en frihedsfølelse. Jeg vil gerne give den følelse, jeg mærker og føler videre. Det har jeg så gjort og kæmpet for de sidste tre år nu.

Han er derfor også meget taknemmelig for den nye sang, der skal sætte fokus på projektet.

- Den sætter noget i gang på en smuk måde inde i mit hoved.

 

Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.