Værtshus og pizzeria sigtet for at overtræde corona-regler: De kender godt reglerne nu

Selvom de fleste godt kan rette sig efter reglerne, måtte politiet i weekenden sigte to virksomheder.

Coronakrisen har i snart to måneder sørget for, at restauranter og værtshuse har været lukket. Alligevel har en bodega i Vinderup og et pizzeria i Herning ikke efterlevet reglerne, og derfor er ejerne af de to forretninger nu blevet sigtet for at have overtrådt reglerne. Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi. 

quoteAlene i den her weekend har vi været flere 100 steder for at føre tilsyn med, om reglerne bliver overholdet. Og i stort set alle tilfælde, der bliver de overholdt, så det er vi utroligt glade for og stolte over. 

Sune Espersen, vicepolitiinspektør hos Midt- og Vestjyllands Politi

- På et pizzeria i Herning, sad der kunder uden for og spiste, der havde vi ikke andet valg end at sigte ejeren for det forhold, lyder det fra vicepolitiinspektør hos Midt- og Vestjyllands Politi, Sune Espersen.

Pizzeriaet må ligesom restauranterne gerne sælge take-away, men altså ikke give kunderne mulighed for at spise deres købte mad på adressen.

Også for en bodega i Vinderup endte weekenden med en sigtelse, for mens pizzeriaerne stadig må sælge pizza, skal værtshuse holde helt lukket.   

- Vi konstaterede, at der var kunder på værtshuset og blev derfor nødt til at lukke det og sigte ejeren, siger vicepolitiinspektøren.

- Nu har vi jo ført en dialog og været vejledende i lang tid, og jeg er sikker på, at man kender reglerne, så hvis man ikke overholder dem nu, så bliver det altså en bøde.

Generel ros til midt- og vestjyderne  

Opgaven om at sikre, at midt- og vestjyderne overholder alle de regler og restriktioner, der er udstukket i forbindelse at coronakrisen ligger hos politiet. Ordensmagten besøger systematisk erhvervsdrivende og cirkulerer rundt især i de områder, hvor folk har en tendens til at forsamle sig.

Og selvom det er fåtallet, der ikke helt indretter sig efter restriktionerne, så er den overordnende konklusion fra politiet ikke til at tage fejl af: midt- og vestjyderne kan godt finde ud af at holde afstand og ikke forsamle sig mere end ti.

- Alene i den her weekend har vi været flere 100 steder for at føre tilsyn med, om reglerne bliver overholdet. Og i stort set alle tilfælde, der bliver de overholdt, så det er vi utroligt glade for og stolte over, siger Sune Espersen.

Både værtshuset og pizzeriaet kan forvente at modtage en bøde som straf for overtrædelserne.

 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien 112.