20-årig gemte sig for politiet - endte med flere sigtelser

En 20-årig mand forsøgte at stikke af og gemme sig for politiet. Nu er han sigtet for blandt andet at køre uden kørekort og for at være påvirket af narko.

Onsdag holdt færdselspolitiet kontrol i Balling i Skive Kommune.

Klokken 13.55 forsøger politiet at standse en sort BMW 520, fordi den kører for stærkt og desuden ikke har nummerplader på.

Men den sorte bil stikker af, og færdselspolitiet mister den.

- Helt tilfældigt er en Skive-patrulje i nærområdet. De bemærker et køretøj, der bliver ført i alt for høj hastighed på en grusvej, fortæller Niels Bach fra lokalpolitiet i Skive.

Patruljen følger efter bilen, som de finder uden fører foran en adresse på Frilandsvej i Spøttrup.

- Den kvindelige beboer kommer ud og spørger, om der er noget, hun kan hjælpe med, siger Niels Bach.

Patruljen vælger at ransage boligen for føreren, selvom kvinden oplyser, at han ikke er i huset. Her finder de ham, men han nægter at have noget med den sorte BMW at gøre.

Færdselspolitiet bekræfter, at den 20-årige mand, som har gemt sig i huset, er føreren af den sorte BMW. Det viser sig, at han er påvirket af amfetamin.

- Han bliver sigtet for kørsel uden førerret, sigtet for kørsel under påvirkning af narko, sigtet for ikke at efterkomme politiets anvisning om standsning, og sigtet for at have ført et uregistreret køretøj, der ikke var betalt afgift på, fortæller Niels Bach.

Den 20-årige blev anholdt, men er igen løsladt. Nu er det op til retten at vurdere, hvilken bøde eller straf den unge mand skal have.