Svalgaard frikendt i omstridt sag

Frank Svalgaard blev tirsdag frikendt i sagen omkring den fredede ådal ved Karup Å.

En langstrakt sag er måske nu slut. Tirsdag blev Frank Svalgaard frikendt i Retten i Herning i sagen om den fredede ådal ved Karup Å.

quoteVi er tilfredse med, at vi har fået medhold i, at området skal reetableres og bringes i orden.

Janni Vrelits, anklager, Midt- og Vestjyllands Politi

Sagen begyndte tilbage i 2007, hvor Frank Svalgaard blev anklaget for i strid med loven at have lavet store ændringer i et fredet område. Nu kan Frank Svalgaard dog ånde lettet op. Han har rettens ord på, at han ikke personligt har handlet forkert.

Derimod blev virksomheden SP Invest med Frank Svalgaard i spidsen, tirsdag idømt en bøde på 25.000 kroner. Virksomheden ejer området, og de er nu ansvarlige for, at det fredede område bliver reetableret inden 1. januar.

Ikke ”formelt” direktør

Grunden, til at Frank Svalgaard også personligt var tiltalt, skyldes, at han var manden med det overordnede ansvar. Retten valgte dog at frikende ham, da han ikke ”formelt” var direktør i SP Invest, da de store ændringer blev lavet i 2007.

- Vi er tilfredse med, at vi har fået medhold i, at området skal reetableres og bringes i orden. Men vi havde krævet større bøder og tvangsbøder i sagen, fortæller Janni Vrelits, der er anklager ved Midt- og Vestjyllands Politi. 

Efterkommer SP Invest ikke rettens ord, så vil der fra årsskiftet blive pålagt tvangsbøder på 2.000 kroner om ugen, indtil påbuddet er efterkommet.

Frank Svalgaards forsvar oplyser, at SP Invest forventer at anke dommen.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien 112.