Betinget fængsel og bøde til Frank Svalgaard

I dag blev der afsagt dom i retssagen mod ejeren af Mejrup-virksomheden Scan-Plast.

Halvandet års betinget fængsel og en bøde på 3 mio. kr. Sådan lød domsudmålingen fra Retten i Holstebro.

Frank Svalgaard, der ejer virksomheden Scan-Plast, var tiltalt for skatte- og momssvig af særlig grov karakter. Ifølge anklageskriftet er Statskassen blevet snydt for mere end fem mio. kr. i perioden 2008 til 2011.

- Ved en gennemgang af momsangivelserne for den her periode kan vi se, at der ikke er blevet afregnet den moms, som der skulle have været afregnet. Ligeledes kan vi se, at der er udbetalt sort løn til virksomhedens ansatte, lød det inden retssagen fra Ulrik Panduro, der er specialanklager ved Midt- og Vestjyllands politi.

Selv har Frank Svalgaard gennem hele retssagen nægtet sig skyldig.

Det samme har både hans samlever og virksomhedens revisor, der også har været tiltalt i sagen. I dag blev de dog begge frifundet for alle anklager.

Sagen har været længe under vejs. Først efter mere end tre års efterforskning var anklagemyndigheden klar til at rejse en tiltale i sagen, der byggede på både telefonaflytninger, vidneforklaringer og gennemgang af regnskaber.

Frank Svalgaard ønsker ikke at udtale sig i sagen. Men TV MIDTVEST arbejder på at få en kommentar fra både sagens forsvarer og anklager.

Scan-Plast-sagen er langt fra Frank Svalgaars første møde med anklagemyndigheden. TV MIDTVEST har kigget nærmere på direktørens fortid. Det indslag kan du se her på siden.

 

 

 

 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien 112.