Stor efterspørgsel på hunde: Kennel blev tilbudt 50.000 kroner for en hvalp

Der er mange, der under nedlukningen gerne vil have et nyt familiemedlem i form af en hundehvalp. Nogen vil det så meget, at de er villige til at betale formuer for at komme foran i køen.

2:07
Firebenede væsner - som dem her bag mig - er voldsomt populære her i coronatiden, og ventelisterne til at få én er enormt lange.Og nogle er nærmest desperate for at få fat på et nyt kæledyr.
Foto: Simon Hyllested, TV MIDTVEST

Du kan få kvinder og kager og jordbær for sjov, men der er intet så skønt som en vuffelivov. Sådan sang Shu-bi-dua i 1977, og selvom det er mange år siden, er der noget, der tyder på, at ordene stadig gælder i dag.

Ventelisterne for at få en hund er nemlig under coronakrisen vokset og vokset, og derfor har de kronede dage hos Kennel Gjeldbo i Tvis, der har fået 20 nye hvalpe fordelt over tre kuld over de seneste uger.

Hver lille hvalp bærer et prisskilt på 16.000 kroner. Derfor var det noget af en overraskelse, da en person for nylig tilbød at betale mere end det tredobbelte.

- Jeg kommer op i det røde felt lige med det samme og tænkte, at den person bare ikke skulle have en hvalp her, siger Merethe Frank Mørup, der ejer kennelen sammen med sin mand.

Kennelen har nemlig allerede 160 hundesøgende familier på venteliste, og derfor ville personen betale sig fra at komme foran i køen ved at betale hele 50.000 kroner for en hvalp.

Men den gik ikke hos Kennel Gjeldbo.

- Det er jo en stor beslutning at tage en hund ind. Det er jo et famliemedlem, og for os betyder det rigtig meget, at de kommer nogle gode steder hen. Det betyder mere end 50.000, siger Jens Ole Mørup.

50.000 kroner er mange penge, og derfor giver det store skulderklap i branchen, at kennelen fandt styrken til at sige nej.

- Hvis vi først kommer i gang med sådan et skråplan, hvor vi overbyder hinanden for hunde, så går vi måske også som opdrættere på kompromis med vores etik omkring, hvorvidt man har valgt den rigtige familie til den rigtige hund, siger Lise Lotte Christensen, der er adfærdskonsulent hos Dansk Kennel Klub.

Det var sidste år under coronanedlukningen, at der for alvor skete et boom i interessen for de firbenede venner.

Selvom der blev registreret 10 procent flere nye hunde hos Dansk Kennel Klub, så har de danske hundeopdrættere alligevel svært ved at følge med.

- Der er hunde til alle, men det kommer til at tage lidt tid. Og gode ting er værd at vente på. Præcis det her med at anskaffe sig dyr, det er faktisk noget, der godt må tage lidt tid, siger Lise Lotte Christensen til TV MIDTVEST.


Det er nemlig ikke alt, der kan købes for kroner – heller ikke 50.000 af dem.

- Selvfølgelig vil vi gerne have lidt for vores hvalpe, men det er jo en passion, vi har, at opdrætte de her hvalpe, og så se den glæde, de giver, siger Merethe Frank Mørup.

Og det princip gælder uanset hvem, der spørger.

- Om det så var dronningen, så må hun stå i den kø, der nu er, siger kennel-ejeren.