Pigge, pels og skæl: Kæledyr populære i coronatiden

Nedlukningen af landet giver mere tid på hænderne, og det lader til, at mange kaster noget af den ekstra tid efter et nyt kæledyr.

Det er ved at være halvanden måneds tid siden, at de fleste af landets butikker lukkede ned, for at forhindre spredning af coronasmitte.

Men der er undtagelser. De fleste ved for eksempel, at dagligvarebutikker, brilleforretninger og apoteker stadig er åbne, men faktisk er dyrebutikkerne også er åbne, og der er gang i salget – især når det gælder de lidt mere alternative kæledyr.

- Telefonen er rødglødende. Vi er simpelthen løbet tør for landskildpadder og leopardgekkoer, siger Cathrin Damgaard Eskildsen, der arbejder i forretningen Dyrenes Verden i Tarm. 

Men det er ikke kun de eksotiske dyr, folk er interesseret i.

Et lille, stikkende dyr, man normalt finder i sin have, er nemlig blevet mægtig populært blandt dyreelskere.

- Der er mange, der ringer ind eller kommer forbi og spørger, om vi har pindsvin til salg. Og det kan jeg egentlig også godt forstå, for de er jo bedårende, siger Cathrin Damgaard Eskildsen til TV MIDTVEST.

Pindsvin er måske søde og bedårende, men man skal nok tænke sig om, inden man krammer dem, så man ikke stikker sig.

Og måske netop derfor er der også godt gang i salget af de blødere – og måske mere klassiske – kæledyr.

- Marsvin og kaniner, det ryger der rigtig mange af. Og så dværghamstere. Dværghamstere kan vi ikke holde hjemme, siger dyrehandleren.

Faktisk er gnaverne så populære, at de er helt udsolgt, og selvom deres bløde pels og store øjne er store trækplastre, så kan de ikke selv tage hele æren for deres popularitet.

- Det er jo fordi, at folk har mere tid på hænderne nu. Og så er det et super godt tidspunkt for dem at prøve og starte op med et nyt dyr, siger Cathrin Damgaard Eskildsen.