Rekordår på dyreinternater: 8207 dyr fik nye hjem

Efterspørgslen på kæledyr har aldrig været større, men ifølge Dyrenes Beskyttelse dumpes der samtidig stadig alt for mange kæledyr hvert eneste år.

0:39
Ifølge Dyrenes Beskyttelse satte 2020 rekord med antallet af kæledyr, der fik nye hjem.
Foto: Casper Roslyng Rasmussen, TV MIDTVEST

Hvis man er én af dem, der har brugt den ekstra tid, som mange har haft under corona-nedlukningen, på at anskaffe sig et nyt kæledyr, så er man bestemt ikke den eneste. I 2020 fik rekordmange danske kæledyr nemlig nye hjem gennem Dyrenes Beskyttelse.

Det kan de også mærke på dyreinternatet i Viborg, for her har omkring 1200 dyr i 2020 fået nye hjem. Det er ifølge internatlederen rekordhøjt.

- Det er glædeligt, at folk her i corona har fået øjnene op for den glæde, der er forbundet med at have et kæledyr. Når det så er sagt, så er vi selvfølgelig også bekymret for, om det er en varig løsning, så vi går meget op i at sikre os, at det er gennemtænkt, fortæller Lise Svejgaard, der er dyrlæge og internatleder på dyreinternatet i Viborg.

Flest katte bliver indleveret

Tusindvis af katte og flere hundrede hunde, kaniner og marsvin blev i 2020 indleveret på et af Dyrenes Beskyttelses otte internater. I alt fik 8207 dyr i løbet af året et nyt hjem.

Internaterne formidler flest katte, men også mange kaniner og hunde. I 2020 fik 6.668 katte, 399 hunde, 563 kaniner, 113 marsvin og 464 mindre dyr som fugle, krybdyr og mindre gnavere nye gode hjem fra de otte internater.

- Vi er utrolig glade for, at folk støtter vores arbejde og er interesserede i at hjælpe dyrene. Det var ikke muligt at hjælpe alle dyrene, hvis ikke det var for dem, der adopterer dem, siger Jens Jokumsen, der er familiedyrschef ved Dyrenes Beskyttelse, i en pressemeddelelse.

Et kæledyr er der stadig, når hverdagen vender tilbage

Hos internatet i Viborg har den store interesse for dyr under corona-tiden betydet, at medarbejderne har brugt flere ressourcer end nogensinde før på at undersøge de potentielle kæledyrs-ejere. 

Det har de gjort ved at gennemføre spørgeskemaundersøgelser, der har give et indtryk af, om familie og kæledyr nu også har været det rette match. 

- Vi skal være obs på, at det ikke kun er, fordi man keder sig i den her corona-tid. Man skal også have tænkt det helt igennem, så man også har tid og overskud til dyrene, når man en dag vender tilbage til hverdagen, fortæller internatleder Lise Svejgaard og fortsætter:

- Vi frygter jo, at vi står om et halvt år med en masse dyr, der skal omplaceres.

I 2020 blev 999 dyr fundet efterladt i kasser, tasker eller bure, hvoraf langt størstedelen var katte.