Prisfald på minkauktion

Årets første minkauktion for danske skind ender med et markant prisfald, men alligevel er branchen er fortrøstningsfuld for året 2016, siger minkformand.

De senere år har danske minkavlere afsat skind til skyhøje priser. Årets første auktion i København ender i  dag i et fald på op mod 30%. Alligevel ser branchen fortrøstningsfuldt på resten af året. 

- Vi slutter af i aften og kan derfor ikke sige helt, hvor vi lander, men det bliver et sted imellem 235 og 245 kroner pr. skind. Det er ikke så godt, som vi havde håbet. Opkøberne er forsigtige. Det har vi tidligere oplevet først på året, og så har priserne rettet sig henover året, siger John Papsø, fmd. for Midtjysk Pelsdyravlerforening. 

Dansk kvalitet er et lyspunkt

Alligevel er John Papsø ikke i det fulde alarmberedskab endnu.

- Priserne på de danske skind har i nogle år, ligget omkring 40% over vores udenlandske konkurrenters, og det ser ud til, at vi ligger endnu højere i forhold til udlandet i år. Det er klart, at det gør en forskel, at de danske skind stadigvæk er eftertragtede. Der er for mange skind på markedet lige nu, men det bliver i første omgang vores udenlandske kolleger, der får det hårdt, siger John Papsø.

John Papsø siger, at der stadigvæk er godt gang i salget af danske skind i Kina, der er branchens største marked. Kineserne har de senere år købt flere skind lidt senere på året. Papsø forventer, at det kinesiske salg vil øge prisen på de danske skind yderligere som sæsonen skrider frem.   

 

 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Erhverv.