Plejepersonale smittet med Covid-19: Nye restriktioner og flere tests i Holstebro

På grund af det aktuelt høje smittetryk i Holstebro Kommune er der blandt andet iværksat systematisk testning af pejepersonale.

Holstebro Kommune skærper nu sin indsats for at undgå yderligere smitte med Covid-19.

Det er plejesektoren, der er ramt, og det udløser de nye tiltag.

Medarbejdere på plejecentre og i hjemmesygeplejen i Vinderup er testet positiv med Covid-19.

Da der samtidig er højt smittetryk i Holstebro Kommune, er der sat gang i systematisk testning af personale på kommunens plejecentre, i hjemmeplejen og i hjemmesygeplejen.

Det oplyser kommunen på sin hjemmeside.

Onsdag blev sundhedspersonale i Vinderup og Sevel testet. Her er der foreløbigt konstateret fem positive svar blandt medarbejdere. Styrelsen for Patientsikkerhed har derfor indført besøgsrestriktioner på de to plejecentre.

- Vi ser på situationen med stor alvor og bekymring. Vi gør alt, hvad vi kan for at passe på vores ældre og sårbare borgere. Derfor vil der også fra i dag blive indført besøgsrestriktioner på Bakkebo og Vinderup Plejehjem, siger Lone Becker Kjærgaard, direktør for Social og Sundhed i  Holstebro Kommune.

På baggrund af de positive testsvar skal alle beboere på Bakkebo og Vinderup Plejehjem testes som et led i den nationale teststrategi.

Efterfølgende skal både medarbejdere og beboere ugentligt testes, til plejecentrene er fri for smitte.

Alle medarbejdere, der har været udsat for smitterisiko, er sendt hjem, indtil der foreligger testresultat på hver enkelt af dem, skriver kommunen.

Besøgsrestriktionerne er udstedt af Styrelsen for Patientsikkerhed, og de betyder, at pårørende på plejecentrene Bakkebo og Vinderup Plejehjem kun kan besøge beboerne i kritiske situationer eller af den nærmeste pårørende. Alle øvrige besøg skal foregå på udendørs arealer.

Besøgsrestriktionerne er trådt i kraft omgående.

Se også dette tv-indslag om corona: På grund af corona skal en maskinhal øst for Glyngøre alligevel ikke agere kirke juleaften.

 

 


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Sundhed.