Ny melding om værdifuld skulptur: "Maren" vender tilbage i 2022

Kvinde på Kærre befinder sig lige nu på et kunstværksted et hemmeligt sted i Europa, oplyser Holstebro Kommune.

Holstebros mest berømte kunstværk, Kvinde på Kærre, vender tilbage til bybilledet engang i 2022.

Det oplyser Holstebro Kommune i en pressemeddelelse.

Alberto Giacomettis skulptur, der i daglig tale kaldes "Maren å æ woun", blev beskadiget i juli, da den skulle hejses op fra sit natlige skjul i jorden foran arresten midt i gågaden.

Skulpturen befinder sig lige nu på et kunstværksted, og forsikringsselskabet, der tager sig af sagen, vurderer, at den kommer retur engang i 2022. 

Når tidsangivelsen ikke er mere præcis, skyldes det ifølge Holstebro Kommune, at istandsættelsen hellere må tage en måned mere end mindre, så skulpturen kommer tilbage i så god stand som mulig. Kunsteksperter er lige nu ved at vurdere omfanget af skaderne og vil herefter forsøge at give et bud på en tidsplan.

"Maren" er ikke alene berømt - den er også mange penge værd. Skulpturen er tidligere uofficielt blevet vurderet til over 100 millioner kroner, og heldigvis for Holstebro Kommune har forsikringsselskabet anerkendt skaden som dækningsberettiget.

Det er uvist hvor længe turister og andre interesserede kun vil blive mødt af dette skilt og ikke Maren.
Det er uvist hvor længe turister og andre interesserede kun vil blive mødt af dette skilt og ikke Maren.
Foto: Pressefoto: Holstebro Kommune

Hyrede to identiske biler

- Kvinde på Kærre er meget værdifuld. Den eksakte sum er der ingen, der kender, men forsikringsselskabet garanterer, at de tager alle forholdsregler og forbehold, siger vicekommunaldirektør Claus Brandt i pressemeddelelsen.

Den store værdi er også årsagen til, at det er tophemmeligt, hvor det værksted, der står for reparationen, befinder sig. Det oplyses kun, at det er et sted i Europa, hvor man finder kyndige og rutinerede restauratorer.

Sikkerheden var også i højsædet, da skulpturen skulle fragtes fra Holstebro til kunstværkstedet. Kommunen oplyser, at forsikringsselskabet havde hyret to identiske biler til at stå for transporten, så personer med skumle hensigter ikke kunne vide, hvilken bil "Maren" befandt sig i.

Kvinde på Kærre har befundet sig i Holstebro siden 1966 og købet af skulpturen betragtes i dag som startskuddet til kommunens store satsning på kunst.