Høj smitte i Holstebro går ud over skolerne: - Det er en øjenåbner

Holstebro Kommune ligger helt i top over kommuner med højeste incidenstal. Især børn og unge på uddannelserne mærker konsekvenserne.

Mandagens opgørelse over coronasmitte fra Statens Seruminstitut viser, at smitten i Holstebro Kommune er blandt de højeste i landet. Det kan de mærke på Sønderlandsskolen, hvor smitten især har spredt sig i overbygningen.

- Jeg er lidt chokeret over, hvor meget det smitter. Vi har hele tiden gjort meget ud af, at vi som voksne ikke udsætter os selv for at være nære kontakter og holder den nødvendige afstand til hinanden og til eleverne. Det er i hvert fald en øjenåbner for mig, siger skoleleder Rasmus Højlund Sørensen.

Allerede søndag den 2. maj fik de besked om, at de første elever var smittede, og siden har det spredt sig til flere og flere.

Lige nu er ni medarbejdere og 21 elever testet positiv, og fem klasser er sendt hjem på grund af enten smitteudbrud eller som nære kontakter.

Derudover har fire klasser på mellemtrinnet fået forlænget deres virtuelle undervisning med yderligere tre dage, fordi personalet er så hårdt ramt.

Holstebro Kommune har mandag et incidenstal på 266,6. Når man korrigerer det efter testaktivitet i kommunen, ender det på 166 og ligger dermed stadig under grænsen for automatisk nedlukning på 250.

Skolerne gør, hvad de kan

Også på Holstebro Gymnasium og HF har smitten spredt sig, og lige nu er 19 elever fra samme klasse testet positiv, og hele klassen har været hjemsendt siden onsdag.

- De testes jo hyppigt her på skolen, men i det øjeblik de bevæger sig ud uden for skolen efter en test, så vil de jo kunne blive smittet. Så vi kan ikke sige præcist, om det er en eller flere, der er blevet smittet andre steder og så mellem testsekvenserne her på skolen har bragt det med ind, siger rektor Peter Damgaard Lunde.

På gymnasiet er de i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed, som er helt tilfredse med skolens setup, forklarer Peter Damgaard Lunde. Derfor har han svært ved at se, hvad skolen mere kan gøre for at undgå smittespredning.

- Skulle man gøre andet og mere, så skal man sikre, at alle er vaccineret, eller også skulle man teste dem hele tiden, for med det samme de begiver sig udenfor, så møder de et samfund, der er på vej til at åbne sig op, siger Peter Damgaard Lunde.

Også på Sønderlandsskolen har de fået ros fra Styrelsen for Patientsikkerhed, fortæller Rasmus Højlund Sørensen.

- Der er ikke noget der, man kan sætte en finger på. Så vi er selvfølgelig nysgerrige på, om der er noget, vi kan gøre bedre, så vi kan finde ud af, hvad det her skyldes. Det skal vi selvfølgelig forsøge at undgå kan ske en anden gang, siger skolelederen.

Mandag er der 156 nye smittede i Holstebro Kommune siden søndag, og positivprocenten for hele landet er den højeste siden 30. marts.

Tema

Coronavirus