Hestevogne bag stor succes på sommerlejr: - Det giver en energi til resten af året

Lange ture i hestevogn har fået deltagerne ved sommerlejren i Vinderup til at komme ned i gear.

Man behøver ikke at tage til sydens sol for at komme ned i gear og få ladet sine personlige batterier op.

Sådan lyder det fra en af dem, der i denne uge har deltaget ved sommerlejren i Vinderup, hvor op mod 80 personer og flere end 22 hestevogne har trillet rundt i naturen for at give folk en anderledes oplevelse.

- Det giver en energi til resten af året, når man har været på sådan en tur her. Man kommer ned i gear, siger Kjeld Papsøe fra Nibe.

For Kjeld Papsøe er det især den ukendte natur og veje, han aldrig har kørt på før, der gør sommerlejren i Vinderup til en speciel oplevelse.

Samværd med heste og mennesker

Siden i søndags har hestevognsentusiaster fra hele Jylland trillet rundt i og omkring Vinderup, hvor de har nydt områdets landskaber.

- Det har været nogle flotte ture. Det er noget flot terræn, de har hernede. Det giver jo lige så meget som at være på 14 dages charterrejse eller mere. Man slapper helt 100 procent af her. Der er jo ikke noget, der går hurtigere end hesten. Når man kommer hjem på campingpladsen, så går alle folk lige så langsomt, som når vi køre på vores ture, siger Kjeld Papsøe.

Det er både samværet med medentusiasterne og med dyrene, der trækker.

Det slår en anden deltager, Nina Hagelskjær fra Herning, fast.

- Det er jo ikke altid til daglig, at man får gjort det med sine dyr, som man vil. Så har man tid til at gå og nusse om dem også. Så det er simpelthen skønt. Man kommer ned i gear. Det går jo ikke helt vildt stærkt hele tiden. Man kommer virkelig til at slappe af, siger hun om sommerlejren.

Fredagens sidste tur for Kjeld Papsøe blev på 27 kilometer forbi Borbjerg Mølle. I alt har hestene trukket vogne rundt på cirka 150 kilometer i løbet af ugen

- Vi synes, det er rigtig hyggeligt sådan at bruge vores heste til sådan nogle ferieture, hvor vi er samlet mange mennesker. Det sociale samvær i at arbejde med hesten og være sammen med hesten kan vi godt lide, siger Kjeld Papsøe.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.