Tarok Museet lukker - men mindet om Dannebrog på fire ben lever videre

Ingelise og Jørn Laursen siger, at de er afklarede med, at museet om travhesten Tarok nu må lukke.

Fra den 31. oktober har Danmarks mest berømte travhest ikke længere sit eget museum.

Tarok Museet, der har til huse på Furvej nord for Skive, lukker, fordi ejeren af lokalerne ikke ønsker at forlænge lejeaftalen.

- Det er enhver udlejers ret at opsige et lejemål. Når en dør lukkes, åbnes der en ny. Nu må vi se muligheder, siger Jørn Laursen - manden der sad i sulkyen bag den røde hingst.

Jørn Laursen har sammen med sin kone Ingelise brugt mange timer på museet. De siger, at de er afklarede med, at museet må lukke, men understreger også, at det vil blive svært fortælle historien om den populære hest i andre lokaler.

- Du kan jo ikke flytte hans originale boks et andet sted hen. Det kan ikke nytte noget af lave en udstilling i et hjørne af et museum. Det giver intet af atmosfæren, siger Jørn Laursen.

Tarok og Jørn Laursen
Tarok og Jørn Laursen
Foto: Erik Jepsen / Ritzau Scanpix

Tarok Museet åbnede i 2014 i kølvandet på den store interesse, som Anne-Grethe Bjarup Riis´ film om Tarok skabte i 2013. Museet holder til på gården Hagenshøj, hvor Jørn Laursens Stald Kima havde adresse. 

De nuværende ejere af Hagenshøj har ikke ønsket at deltage i et tv-indslag, men de forklarer, at de føler, at trafikken til og fra museet er for stor en belastning for deres privatliv. Derfor har de ikke ønsket at forlænge lejeaftalen. 

Ingelise og Jørn Laursen er begge 75 år, men selv om museet nu lukker, er det ikke slut med at fortælle historien om hesten, der blev kaldt Dannebrog på fire ben.

- Forsvinder fortællingen om Tarok nu?

- Aldrig. Så længe vi kan køre en bil, vil vi blive ved med at køre ud til dem, der inviterer os til at fortælle historien. Vi nyder det, siger de.

Kort om Tarok 

Tarok vandt 111 løb i 156 starter.
Tarok vandt 111 løb i 156 starter.
Foto: Erik Jepsen / Ritzau Scanpix
Lejeaftalen udløber. Derfor må museet om den populære travhest fra Skive dreje nøglen.

Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Kultur.