Sommerlejr med 170 islandske heste: - Det er vildt hyggeligt

Den kommende uge er 200 hesteglade mennesker samlet med deres islandske heste for at ride og hygge sammen i naturen.

Siden 1989 har flere end 100 børn og voksne hvert andet år brugt en uge af sommerferien på hestelejr i Kompedal Plantage ved Engesvang. 

quote-  Det er den bedste sommerferie, man overhovedet kan have.

Anne Due, deltager og frivillig, Tilst

Camilla Hesselbjerg fra Sabro har selv været med på adskillige hestelejre om sommeren som barn. Nu har hun taget sin datter Rebecca på 13 år med for første gang, og de nyder kvalitetstiden sammen med hinanden og deres islandske heste. 

- Som barn har jeg altid reddet pony, og der har vi altid været på lejr, og det er bare så hyggeligt at være afsted. Og så er det hyggeligt også som voksen at være med i det her fællesskab, hvor man er mange sammen og kan ride ture, og være med til at bygge sådan en lejr op, siger Camilla Hesselbjerg. 

Og datteren Rebecca er også helt solgt til ridelejren. 

- Det er simpelthen så hyggeligt med alle sine venner og hestene, siger hun.

Masser af hygge og ridning

I år er de knap 200 hesteglade deltagere fra hele landet på sommerlejren, og langt de fleste har medbragt deres egen hest. Det er Dansk Islandshesteforening, der har arrangeret lejren, der tæller hele 170 islandske heste med navne som Teigur, Hafnik og Natfilla.

- Det er den bedste sommerferie, man overhovedet kan have. Det er noget, man går og glæder sig til i to år, vi har jo kun lejren hvert andet år. Og jeg har det sådan, når vi slutter af her næste lørdag, så begynder nedtællingen til 2021, siger Anne Due fra Tilst, der er frivillig hjælper for tredje gang.

Ridningen foregår på de store folde ved den historiske Grathe Hede i Kompedal Plantage, og med en hel uge, er der masser af tid til både at træne og hygge sig på alle tider af døgnet.

- Det er måske en turbo ridetur ud over stepperne, en herretur, en hedetur, en singletur eller en fisketur - til hest naturligvis. De morgenfriske skal på tidlig fugletur på hesteryg og de modige rider ud i nattens mulm og mørke. Børnene hopper med på indianerhestetur og slapper af med snobrød ved lejrbålet, fortæller lejrchef Anne Sofie Huusman Jepsen.

Der er også plads til sjov og ballade på hestelejren. Her pynter 12-årige Silje Bo Hove fra Sabro sin hest med tyl inden en ridetur.
Der er også plads til sjov og ballade på hestelejren. Her pynter 12-årige Silje Bo Hove fra Sabro sin hest med tyl inden en ridetur.
Foto: Karsten Mortensen, TV MIDTVEST

70 procent gengangere - 30 procent nye

Rigtig mange vender tilbage til sommerlejren gang på gang. Men der kommer også nye til. Og selvom man skal være medlem af Dansk Islandshesteforening, så handler sommerlejren om meget mere end ridning. 

12-årige Silje Bo Hove fra Sabro er for eksempel i gang med at pynte sin hest med farvet tyl.

Silje Bo Hove nyder at være sammen med andre hesteinteresserede på sommerlejren. 
Silje Bo Hove nyder at være sammen med andre hesteinteresserede på sommerlejren. 
Foto: Charlotte Hansen, TV MIDTVEST

- Det er lidt skørt, men det er virkelig hyggeligt at være så mange sammen og fjolle med garn eller sådan noget tyl noget. Vi hygger os bare, og så kan man vise sin hest frem på en anden måde end bare basic, siger hun med et stort smil. 

Camilla Hesselbjerg og datteren Rebecca glæder sig til en helt uge sammen med de andre deltagere og hestene. 

- Det er bare ekstra godt, fordi man allesammen er sammen, og der kommer mange fra hele landet. Det er bare helt unikt at kunne ride ud på en lang skovtur med sit barn - det er bare fedt, siger Camilla Hesselbjerg.  

 

Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Kultur.