Gode nyheder for Holstebro Kommune: Smittetallet falder

Efter nogle dage med faretruende stigninger er det testkorrigerede incidenstal faldet i Holstebro Kommune.

Det ser endelig ud til at gå den rigtige vej med antallet af corona-smittede i Holstebro Kommune.

Dagens testkorrigerede incidenstal ligger på 174, og dermed ser smitten ud til at være aftagende efter nogle dage med faretruende stigninger.

Tirsdag lå tallet på 181,5 og onsdag på 184.

Den testkorrigerede indicens viser antallet af nye smittede per 100.000 indbyggere, når man tager højde for antallet af testede.

Hvis tallet kommer over 250, vil kommunen automatisk blive lukket. Det vil blandt andet betyde, at butikker, frisører, cafeer og restauranter skal lukke.

Borgmester H. C. Østerby (A) har de seneste dage kraftigt appelleret til kommunens indbyggere om at hjælpe med at holde smittetallet nede. Bliv i de små bobler, lød opfordringen fra borgmesteren, samtidig med, at han bad det lokale foreningsliv om at sætte alle aktiviteter i bero.

Hvis man kun ser på det rene incidenstal - altså hvor der ikke er taget højde for antallet af test - er statistikken dog knap så god læsning for Holstebro Kommune. 

Her har Holstebro overhalet Hørsholm og ligger på en kedelig førsteplads med et incidenstal på 300,6 per 100.000 indbyggere og 176 nye smittede de seneste syv dage.

TV MIDTVEST forsøger at få en kommentar til tallene fra Holstebro Kommune.