Fodboldklub savner klarhed efter borgmesterens opfordring

Hos Mejdal-Halgård Fodbold har de svært ved at finde ud af, hvordan de skal forholde sig til borgmesterens opfordring om at sætte alt i bero.

Smittetallet i Holstebro Kommune har de seneste dage været stigende, og det har fået borgmester H.C. Østerby (S) til at komme med en kraftig appel til kommunens foreningsliv om at lukke alle aktiviteter ned i to uger.

- Vi er teknisk set tæt på en automatisk nedlukning, så nu kommer vi med en skarp appel til foreningslivet om at lukke ned i 14 dage. Vi skal dybest set have lov af Styrelsen for Patientsikkerhed til at lukke noget, så det er en appel. Det er noget, vi kan gøre nu, sagde borgmesteren tidligere på dagen til TV MIDTVEST. 

Men sådan en udmelding er svær at forholde sig til, lyder reaktionen fra Mejdal-Halgård Fodbold.

- Det giver lidt pres på i forhold til, hvad vi skal gøre. Vi savner en fast udmelding fra enten kommunen eller DBU, så vi får noget mere end bare en opfordring, siger formand Carsten Jakobsgaard Jespersen.

Træls og svært at navigere i

For fodboldklubben er problemet, at alle deres hold vil blive taberdømt, hvis de bliver væk fra kampe, når kommunen ikke officielt er lukket ned.

- For nogle er det en ret væsentlig ting, og i og med at fodbold er en udendørs sport med kun kortvarig fysisk kontakt, så skulle vi ikke være i risikogruppen, lyder det fra formanden.

Han har endnu ikke taget stilling til, hvordan man hos Mejdal-Halgård Fodbold vil forholde sig til borgmesterens appel, men der vil hurtigst muligt blive indkaldt til et bestyrelsesmøde, hvor en endelig beslutning skal træffes.

- Det er da træls, når vi lige er kommet i gang, og det er rigtig svært at navigere i, når udmeldingerne kommer med kort varsel. Der er ingen tvivl om, at vi gerne vil holde smittetallene nede, men vi har også nogle interessenter, vi skal forholde os til, så vi er nødt til at have et bestyrelsesmøde for at få styr på tingene, siger Carsten Jakobsgaard Jespersen.

Det testjusterede incidenstal i Holstebro Kommune ligger torsdag på 184. Det viser de seneste tal fra Statens Serum Institut. 

Kommer det testjusterede incidenstal til at overstige 250 smittede per 100.000 indbyggere vil butikker, frisører og andre liberale serviceerhverv automatisk blive tvunget til at lukke igen sammen med skoler, uddannelser og kultur- og fritidsaktiviteter.  

Tema

Coronavirus