VIDEO: Løveunger kan blive aflivet

Jyllands Park Zoo har ikke plads til tre nyfødte løveunger. Finder de ikke en aftager, bliver løveungerne aflivet.

Sidst i september blev tre løveunger født i Jyllands Park Zoo i Haunstrup. Med fødslen fik den zoologiske have også et problem. De har nemlig ikke plads til tre nye løver.

Nu leder de med lys og lygte efter et nyt hjem til løveungerne. Ungerne skal helst flytte hjemme fra, inden de bliver et år. Finder de ikke det, bliver de aflivet.

- Når de er gamle nok, bliver de sat på vores overskudsliste og forhåbentlig er der nogen der melder på, at dem kan de godt bruge. Det er to hunner og en han. Hvis der ikke er nogen der melder ind, så må vi tage beslutningen om, at så bliver de aflivet, siger Rikke Kristensen, dyrepasser i Jyllands Park Zoo.

Aflivning ikke et særsyn

Aflivning af dyreunger er ikke et særsyn i zoologiske haver.

- Var de født i naturen, var der nogen af dem, der var døde der i forvejen, så jeg ser det lidt som naturens gang, at de også kan risikere at dø her i fangeskab, og det er meget naturligt herhjemme, at de bliver aflivet, hvis der er overskud af dem, fastslår hun.

Hun forklarer, at dyreparken godt kunne forhindre, at løverne fik unger, men det gør de ikke, fordi der i forvejen er så mange naturlige ting, der bliver taget fra dem, når de er i fangeskab.

Lige nu er Jyllands Park Zoo lukket ned for vinteren, så det er ikke muligt at se de tre unger. Løveungerne er to hunner og en han.

Du kan se indslaget om trillingerne her:

 

 

 

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.