Sportsredaktør: FCM rykker magtbalancen

FC Midtjylland kan rykke forbi både OB og Brøndby, hvis udenlansk investor skyder små 100 millioner kroner i klubben.

FC Midtjylland vil for alvor kunne konkurrere med de danske mestre FC København, hvis det lykkes klubben at skaffe små 100 millioner kroner fra en udenlandsk investor.

Det vurderer sportsredaktøren på Morgenavisen Jyllands-Posten, Christian Thye-Petersen, som siger, at dagens nyhed har potentiale til at ændre magtbalancen i dansk fodbold.

- Der er tale om så betydeligt et beløb, at det kan placere FC Midtjylland langt tættere på FC København. Og det vil give FCM en gylden mulighed for overhale Brøndby og OB, siger Christian Thye-Petersen til TV/MIDT-VEST. Han mener, at nyheden må give anledning til bekymring i de sidstnævnte klubber.

Russiske rigmænd køber op

Sportsredaktøren har umiddelbart ikke noget bud på, hvem den hemmelige investor kan være. Bortset fra, at han hører på vandrørerne, at der er tale om en person, der kommer langvejs fra.

I den engelske liga er der flere eksempler på rigmænd, der køber sig ind i storklubber - her er der blandt andet tale om russiske, amerikanske og arabiske investorer.

I Danmark har sønnen af den russiske rigmand, Roman Abramovich, tidligere vist interesse for at investere i FC København.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.