Herning vil komme ulovlig cykling til livs

Kommune, politi og cityforening er godt trætte af, at cyklister bruger gågaden i dagtimerne. De vil nu komme problemet til livs.

Går man i gågaden i Herning, så kan det meget vel være, at en cyklist eller to kører slalom omkring dig. Det skal dog høre op nu. Det mener både kommunen, politiet og cityforeningen. Det skriver Herning Folkeblad.

Det er lovligt at cykle mellem klokken 19.00 og 9.00, men det er ikke en regel, som folk respekterer.

- Jeg kan se, hvordan det eskalerer. Jeg får flere mails fra både borgere og butiksejere. Gågaden er blevet et sted, vi bare cykler, siger citychef Allan Kristensen til Herning Folkeblad.

Han er selv bekendt med flere tilfælde, hvor gående er blevet ramt af cyklisterne.

Bøder og kampagner

Lokalpolitiet i Herning har flere gange været til stede i gågaden for at skrive bøder ud. De beretter om, at der både er folk, der gør det, fordi de ikke tænker over, at det er gågade, og så er der de personer, som er ligeglade med reglerne.

- Det er slet ikke nødvendigt at stå på lur, for de cykler lige ind i favnen på os, siger politiassistent Christian Hæsum til Herning Folkeblad.

quoteVi skal appellere til folks samvittighed, og til at vi skal passe på hinanden.

Allan Kristensen, citychef

Citychef Allan Kristensen mener ikke, at bøder er nok. Der skal andre midler i brug blandt andet i form af adfærdsregulerende kampagner.

- Vi skal appellere til folks samvittighed, og til at vi skal passe på hinanden, siger Allan Kristensen til avisen.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.