Herning Blue Fox vinder 10-1 over Aalborg Pirates

Herning tangerede rekorden for sæsonens største sejr i Metal Ligaen ved at banke grundspilsvinderne 10-1.

Herning kan juble, efter Markus Jensen (25) har scoret under ishockeykampen i Metalligaen mellem Herning Blue Fox og Aalborg Pirates i Kvik Hockey Arena i Herning. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Herning Blue Fox slutter som nummer to i Metal Ligaens grundspil. Det står klart efter sidste runde af grundspillet, der blev afviklet tirsdag aften i tomme haller.

På hjemmebane formåede Herning at ydmyge grundspilsvinderne fra Aalborg Pirates med de sjældent sete sejrscifre 10-1.

Med en sejr på ni mål tangerer Herning rekorden for sæsonens største sejr. I november vandt Rungsted med 9-0 hjemme over Herlev.

Læs også Ishockey: Blue Fox sejrer i Rødovre

Sønderjyske var den eneste konkurrent, der kunne have vippet Herning af andenpladsen i sidste spillerunde.

Sønderjydernes kamp begyndte halvanden time tidligere end Hernings, og med en 4-1-sejr i Esbjerg satte Sønderjyske herningenserne under pres.

Det pres var Herning mere end i stand til at håndtere.

Finnen Jonne Virtanens tidlige føringsmål gav ro på, og inden første periode var ovre, havde han også gjort det til 2-0.

I anden periode var det så rutinerede Morten Poulsen, der strålede med tre af sit holds vanvittige seks scoringer i perioden.

Felix Scheel fik reduceret for Aalborg i begyndelsen af tredje periode, inden Herning satte trumf på med yderligere to scoringer. Det er første gang i sæsonen, at et hold scorer et tocifret antal mål.

Rungsted holdt fast i ligaens fjerdeplads med en sejr på 6-3. Frederikshavn blev nummer fem og sluttede af med det fjerde nederlag i træk, da det på udebane blev et 2-3-nederlag til Rødovre efter straffeslag.

Udbyttet af pladserne i grundspillet er anderledes end normalt, da man grundet coronavirus har været tvunget til at ændre slutspillet.

Læs også Blue Fox' måltyv efter endnu en scoring: - Det er jo fantastisk

Det vides ikke, hvornår slutspillet begynder, men formatet er klart. De otte slutspilshold skal spille ude og hjemme mod alle, hvilket giver 14 kampe i alt.

Grundspilsvinderne Aalborg starter med fire point, Herning starter med tre point, Sønderjyske to point og Rungsted et enkelt.

Frederikshavn, Esbjerg, Herlev og Rødovre starter uden point.   

Slutspillet kan sættes i gang med tre dages varsel. Hvis ikke det er sket ved udgangen af marts, skal ligaforeningen samles for at beslutte, hvad der så skal ske.