Guld til Herning-rytter i Paris-Roubaix

Mads Würtz Schmidt fra Herning Cykelklub vandt søndag et af verdens største endagsløbs - Paris-Roubaix for juniorer.

Den 18-årige Mads Würtz Schmidt kom først over målstregen i junior-udgaven af forårsklassikeren Paris-Roubaix, der blev kørt i Nordfrankrig søndag. Løbet er kendt og berygtet for sine mange kilometre med brosten, men det vanskelige terræn var ikke noget problem for Mads Würtz Schmidt, der 15 kilometer før mål stak af fra konkurrenterne og kørte alene i mål.

- Det er en stor forløsning. Jeg har trænet efter det hele vinteren og sat mig det mål, at jeg skulle køre først over den streg. At det så lykkes; det gør en stolt og glad, forklarer Mads Würtz Schmidt.

Endnu en stor titel

Det er Herning-rytterens anden store titel på kun et år. Sidste sæson blev han verdensmester for juniorer, da han var hurtigst på enkelstarten ved VM i København. Og det unge talent bliver rost af en ekspert:

- Han er en af verdens bedste junior-cykelryttere. Paris-Roubaix er et rigtig hårdt løb, som alle juniorer prioriterer høj, mener Alex Pedersen, der selv er tidligere top cykelrytter.

Bud fra udlandet

Der er da også allerede store, udenlandske hold, der har kig på den unge Herning-rytter. Brian Holm, der er sportsdirektør for QuickStep, har lagt mærke til Mads Würtz Schmidt.

- Jeg har til opgave at holde øje med unge talenter, der kan rekrutteres til QuickStep, og jeg har tænkt mig at invitere Mads Würtz Schmidt på en træningssamling, vi holder lige efter Tour de France med cirka ti udvalgte talenter, siger Brian Holm til sporten.dk.

Det er første gang Mads Würtz Schmidt har deltaget i Paris-Roubaix, og han er glad for opmærksomheden fra udlandet.

- Det er en stor drøm at blive professionel cykelrytter, men jeg tager det stille og roligt. Der kommer sikkert en masse andre tilbud, så jeg slår lige koldt vandt i blodet og vælger, hvad der er bedst for mig, siger Mads Würtz Schmidt.

Indtil nu fortsætter han med at cykle i Herning Cykelklub.

Se videoklip med Mads Würtz, der fortæller om, hvorfor han stadig cykler for klubben i Herning.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.