Grand Prix-deltager fra Sørvad frataget nominering efter kontroversielle udtalelser

Uheldige udtalelser om flygtninge og indvandrere på Nørrebro får nu Danish Rainbow til at fratage Sigmund Trondheims nominering som 'Årets LGBT-person'. Han skal heller ikke optræde ved showet længere.

Han har deltaget i X Factor og senest Melodi Grand Prix, hvor han fik en tredjeplads. Og så var han nomineret til 'Årets LGBT-person' ved Danish Rainbow Awards. Men ikke længere, skriver BT.

For på sin Instagram er Sigmund Trondheim, der stammer fra Sørvad syd for Holstebro, kommet med nogle kontroversielle udtalelser om flygtninge, indvandrere og den københavnske bydel, Nørrebro. Se det i opslaget nedenfor.

Danish Rainbow Awards foregår den 3. april, hvor Sigmund Trondheim altså var nomineret og også skulle optræde. Men det skal han heller ikke længere.

- De holdninger, han giver udtryk for, harmonerer på ingen måde med Danish Rainbow Awards' værdier, og derfor kan vi ikke fastholde hans nominering til en AXGIL-award eller lade ham optræde ved showet, siger Niels Holm, der er presseansvarlig for Danish Rainbow Awards, til mediet, oaonline.dk, som beskæftiger sig med LGBT-stof (lesbiske, bøsser, biseksuelle og transpersoner).

Via sin manager Christel Knop beklager Sigmund Trondheim sine synspunkter på Instagram.

- Jeg står stadig op for mangfoldigheden og kæmper videre for at være et forbillede i LGBT-fællesskabet, og jeg håber, at folk fortsat vil fokusere på de positive ting, jeg udretter, og som den person, jeg er, og ikke kun dømmer mig på en forkert og uheldig udtalelse. Vi lærer af vores fejl, og jeg kan ikke gøre andet nu end at sige undskyld, lyder det fra sangeren.

Opslaget på Instagram har han i øvrigt slettet igen.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Kultur.