Lokale MGP-helte med meget på hjerte: Rasmus og Sigmund synger om at være anderledes og kæmpe med sig selv

I morgen går det løs med det danske Melodi Grand Prix 2019. De midt- og vestjyske deltagere er på hjemmebane i Jyske Bank Boxen i Herning.

Der er hele to lokale deltagere ved lørdagens Melodi Grand Prix i Herning. Foto: Svend Vilhelm Mikkelsen, TV MIDTVEST

Der er adgang forbudt ind til Boxen, mens prøver på årets Melodi Grand Prix er i gang. Men skal man tro Sigmund Trondheim, så har publikum noget at glæde os til.

Min sang handler om at stå ved, hvem man er.

Sigmund Trondheim, MGP-deltager.

- Det bliver sindsygt fedt. Publikum kan forvente et vildt fedt Sigmund-show med power og vokaler og koregrafier lige i skabet, lyder det fra Sigmund Trondheim.

Sigmund Trondheim, der blev kendt i hele landet, da han sidste år var med i X Factor, skal synge en sang, der handler om at stå ved, hvem man er.

01:22

Hør Sigmund Trondheim og Rasmus Faartofts top-3 over de bedste MGP-sange nogensinde. 

Luk video

Sigmund er opvokset i Sørvad lige udenfor Holstebro og flyttede som 17-årig til Herning. Han er derfor om nogen på hjemmebane i årets show.

- Min sang handler om at stå ved, hvem man er. Især det faktum at man er anderledes, at man ikke er som de andre. Det er jeg, det har fyldt hele mit liv. Derfor vil jeg gerne have det her budskab ud, der er andre der kan bruge det til noget, at de ikke er alene om at føle sig anderledes, lyder det fra Sigmund Trondheim. 

Alle de billeder man ser rundt omkring af det perfekte, det vi alle forsøger at være. Hvorfor ikke bare finde glæde ved at være i live?

Rasmus Faartoft, MGP-deltager. 

I musicals og andre musikalske anledninger har han allerede optrådt i Jyske Bank Boxen. Med andre ord er Sigmund Trondheim på den helt store hjemmebane ved Melodi Grand Prix 2019 lørdag aften. 

Rasmus synger om at holde vejret

Sigmund Trondheim er dog langtfra den eneste lokale deltager ved den store musikbegivenhed i Herning. 25-årige Rasmus Faartoft, der er opvokset i Ikast, har også brugt meget tid i Herning deltager også i sit første Melodi Grand Prix. 

- Det er helt vildt fedt, særligt at det er på hjemmebane. Jeg glæder mig helt vildt meget til at stå og skulle give den gas på scenen, lyder det fra Rasmus Faartoft. 

Rasmus Faartoft er født og opvokset i Ikast. Foto: Svend Vilhelm Mikkelsen, TV MIDTVEST

Hans hedder Hold My Breath og er blandt andet skrevet af en tidligere grand prix-vinder. Præcis som Sigmund Trondheim har han også en masse musikalsk erfaring fra både musikskolerne i og omkring Herning. Så at færdes omkring Jyske Bank Boxen er som en tidsrejse tilbage til ungdommen. Hans sang handler dog om noget lidt andet, nemlig at holde vejret. 

- Det kan være lidt svært at acceptere sig selv som den man er. Alle de billeder man ser rundt omkring af det perfekte, det vi alle forsøger at være. Hvorfor ikke bare finde glæde ved at være i live? Det er vigtigt at sætte ord på, den usynlige kamp mange af os går og har med os selv, lyder det fra Rasmus Faartoft.

Han har selv set Melodi Grand Prix siden han var helt lille med far i barndomshjemmet. Dengang med små stemmesedler, lørdag håber han at få alle stemmerne. 

Om det lykkedes en af de to lokale helte at vinde dette års udgave af Dansk Melodi Grand Prix vil vise sig, når det hele afgøres i morgen aften. Du kan se det hele på DR1. 

02:18

Se hele optaktsindslaget med de to Midt- og Vestjyske deltagere i lørdagens Melodi Grand Prix. 

Luk video