Trodsede bookmakerne: Jeg har fået mod på mere

Sigmund Trondheim fik en overraskende tredjeplads ved dette års Melodi Grand Prix i Boxen lørdag aften. TV MIDTVEST har fulgt den 23-årige performer fra Sørvad op til den store aften.

08:55

Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

- Det er jo fantastisk og fuldstændig sindssygt. Det havde jeg ikke turde håbe på, og jeg havde ikke set mig selv i finalen.

Læs også Lokale MGP-helte med meget på hjerte: Rasmus og Sigmund synger om at være anderledes og kæmpe med sig selv

Sådan lød reaktionen kort efter Sigmunds tredjeplads ved årets Melodi Grand Prix i Boxen i Herning.

- Det var så sindssygt at stå på den scene og at folk tog så godt imod det, siger han glad, efter at han nåede finalen og med 23 procent af stemmerne opnåede en tredjeplads ud af de ti finalister.

- Det er så dejligt at kunne sætte bookmakerne på plads. Det viser bare, at medierne snakker, folk snakker og bookmakerne snakker, men det er altså ikke altid det rigtige, de snakker om, siger han stolt over lørdagens præstation med sangen 'Say My Name', der handler om at tro på sig selv.

Læs også Sigmund fra Sørvad får en tredjeplads til Melodi Grand Prix

Det har den 23-årige sanger og performer fra Sørvad ikke altid haft lige let ved, fordi han er homoseksuel og i sin barndom havde svært ved at passe ind. Men lørdagens store opbakning fra danskerne betyder meget for ham.

- Det bekræfter mig i, at jeg skal tro på mig selv meget mere, end jeg nogensinde har gjort. Og jeg skal sige mit navn - say my name - højt og tydeligt og virkelig bare tro på min vej og mit mål, og tro på det jeg skal med mit liv, om folk vil det eller ej. Så opgiver jeg aldrig, fastslår han.

Vil være med igen

Lørdagens oplevelse og store opbakning har givet Sigmund Trondheim blod på tanden. Han har da heller ikke opgivet en dag at stå allerøverst på sangtronen til et Melodi Grand Prix.

Læs også Melodi Grand Prix: X factor-Sigmund fra Sørvad på scenen i Herning

Spørgsmål: Kunne du finde på at være med igen?

- JA, det ved gud jeg kunne. Jeg har allerede planer om næste år at lave en bedre sang og lave en sang med mere vinderpotentiale, for nu har jeg da i hvert fald fået foden inden for døren her til Melodi Grand Prix, og det synes jeg har været så fedt at opleve, siger han glad.

- Jeg er fuldstændig bidt af Eurovision griner han.

TV MIDTVEST har tegnet et helt nyt portræt af den unge vestjyske sanger, der sidste år deltog i X Factor og som er vokset op i Sørvad ved Holstebro. 

Du kan se portrættet her:

08:55

Opvæksten i den lille by Sørvad ved Holstebro var ikke altid let for den sang- og danseglade Sigmund Trondheim

Luk video