FCM-målmand efter tabet af sin bror: Jeg har ham med på banen

Det er syv måneder siden, Jesper Hansen mistede sin lillebror i en trafikulykke. Men når FCM-målmanden træder ind over kridtstregerne, er lillebroren stadig hos ham.

- Han var jo min største fan, og jeg ved, at han ville støtte mig i alt. Derfor kan jeg stadig bruge ham. Og i det øjeblik, jeg træder ind over kridtstregerne, er han hos mig. Han er med til at give mig en ro i pressede situationer i kampene.

34-årige Jesper Hansen savner sin lillebror hver eneste dag. Det er syv måneder siden, FCM-målmandens lillebror omkom i en trafikulykke på Sjælland. Få dage før FC Midtjylland skulle møde Brøndby IF i pokalfinalen i Parken. 

Den dag stod Jesper Hansen vel nok én af karrierens bedste kampe og blev afgørende, da han reddede straffespark i den dramatiske finale.

- Jeg kan godt stadig selv stille mig det spørgsmål, hvordan jeg kunne være så målrettet og stålsat på, at den finale ville jeg spille. Jeg ved ikke, hvor jeg fik kræfterne og overskuddet fra, men jeg tog beslutningen om at spille kun ganske få timer efter, at jeg havde sagt farvel til min lillebror. For han ville have, at jeg skulle spille finalen. Jeg fik en slags overpower i den kamp, fortæller Jesper Hansen.

Ny dimension i livet

Om få dage kunne hans lillebror være fyldt 30 år, og snart står julen for døren. 

- Det bliver nogle svære dage at komme igennem, for hele familien mangler ham jo. Og der bliver vi så mindet ekstra meget om det, siger Jesper Hansen.

Men lillebrorens død har givet livet en anden dimension for FCM-keeperen. Det fortæller han i videopodcasten Fodboldfamilien fra TV MIDTVEST.

Jesper Hansen er gæst i denne uges udgave af Fodboldfamilien. 
Jesper Hansen er gæst i denne uges udgave af Fodboldfamilien. 
Foto: Dan Hirsch Sørensen, TV MIDTVEST

- Hvis der er ting, der går mig imod i dagligdagen, er det jo dybest set kun småting sammenlignet med at miste min lillebror. Det er det hårdeste, man nogensinde kan komme ud for. Og på en måde kan jeg bruge savnet af ham til at finde ny energi, fortæller Jesper Hansen.

Vil spille op i 40’erne

Den 34-årige målmand vil gerne spille fodbold i mange år endnu. Han har en drøm om at gå i sit store idol, italienske Gianluigi Buffons fodspor og fortsætte med at spille fodbold selv efter, at han fylder 40 år.

- Han er næsten 42 år og spiller stadig for Juventus. Det er også mit mål at blive ved længe endnu, understreger Jesper Hansen.

Efter lillebrorens død sætter han endnu større pris på, at han kan leve af sin hobby.

- Man skal huske at nyde det hver dag. For det går stærkt i livet og i fodboldverdenen, og det kan være slut lige pludselig, siger Jesper Hansen.

Jesper Hansens kontrakt med FC Midtjylland løber ud til sommer. Men han afviser ikke at fortsætte i den midtjyske klub, selv om han lige nu holder alle muligheder åbne.

- Jeg håber, at der i løbet af juleferien kan komme en afklaring, fortæller Jesper Hansen.

Se videopodcasten Fodboldfamilien med Jesper Hansen her:

Især på kampdage fylder lillebrorens død meget i Jesper Hansen. Og faktisk får han mere energi og ro, når han har lillebroren i tankerne inde på banen.