Opdateret: Efter giftigt toiletbesøg er to rastepladser lukket

Brand & Redning MidtVest har i samarbejde med Midt- og Vestjyllands politi lukket rastepladserne Søby Vest og Øst, efter flere er blevet dårlige efter toiletbesøg. Der er fundet spor af ammoniak på stedet.

Opdatering:

Begge rastepladser er igen blevet åbnet, men toiletterne vil forsat være afspærret.

Fremadrettet vil det være Vejdirektoratet, der tager sig af sagen, og sørger for, at stedet bliver rengjort.

Beredskabet og sundhedspersonale prøver at finde ud af, hvad der er skyld i, at flere er blevet dårlige efter toiletbesøg på rastepladsen Søby Vest.

- Vi ved ikke præcis hvad der er sket, men vi har kunne spore nogle ammoniakdampe, men hvor de kommer fra, det er der nogle andre, der finder ud af nu. Der skal både tjekkes kloakker og septiktanke, fortæller Kim Wemmelund, der er indsatsleder ved Brand og Redning MidtVest.

Han fortæller til TV MIDTVEST, at de nu er færdige på stedet, men fortsat har spærret toiletter af.

Omkring klokken 13.30 startede arbejdet på stedet, efter Midt- og Vestjyllands Politi fik en henvendelse fra en af dem, der har fået det dårligt efter at have brugt toilettet på rastepladsen.

Ring, hvis du er dårlig

Politiet er til stede, men som det ser ud nu, er deres opgave at hjælpe beredskab og sundhedspersonale med at holde rastepladsen lukket og holde trafikken kørende.

Rastepladsen ligger på Midtjyske motorvej i retning mod Brande, men man har også valgt at lukke for rastepladsen på modsatte side, indtil man ved mere.

Politiet kan ikke udelukke, at der er foregået noget kriminelt, men regner ikke med, at det er tilfældet, og Allan Riis understreger, at der ikke er nogen grund til bekymring.

De har endnu ikke kunne få kontakt til de personer, der har fået det dårligt efter at have brugt toilettet på rastepladsen. Det fortæller vagtchefen hos Midt- og Vestjyllands Politi Allan Riis.

- Hvis man har været på rastepladsen, og har det dårligt, så skal man søge hjælp, og vi vil også rigtig gerne høre fra folk på 114, siger vagtchefen til TV MIDTVEST.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.