Æblekast fra motorvejsbro: 16-årig sigtet

Midt- og Vestjyllands Politi har sigtet en 16-årig lokal dreng, efter han fra en gangbro kastede et æble mod en lastbil på Herningmotorvejen.

Midt- og Vestjyllands Politi modtog mandag formiddag kl. 10.25 et 112 opkald fra en lastbilchauffør, der kørte på Herningmotorvejen mod øst.

Her havde han ved en gangbro bemærket nogle unge mennesker, hvoraf en af dem lænede sig ud over broens rækværk. I samme øjeblik, som lastbilen kørte ind under broen, hørte lastbilchaufføren et brag fra lastbilens tag. Det fik lastbilchaufføren til at trække sin lastbil med anhænger ind i nødsporet, hvorefter han steg ud af lastbilen og fik kontakt med de unge på gangbroen. De fortalte, at den 16 årige kammerat, der havde kastet æblet, var cyklet væk fra stedet.

Kort tid efter ankom en politipatrulje, som kl. 10.40 kunne anholde den 16 årige ud fra det signalement, lastbilchaufføren havde givet af gerningsmanden. Den 16-årige indrømmede ved den efterfølgende afhøring at have kastet æblet med den hensigt at ramme lastbilen. Midt- og Vestjyllands Politi ser med stor alvor på sagen:

- Det kan lyde uskyldigt at kaste et æble mod en lastbil. Sagen er bare den, at lastbilchaufføren ikke ved, hvad det er, der bliver kastet mod ham. Han kunne derfor være blevet fristet til en undvigemanøvre med en yderst farlig situation på motorvejen til følge. I værste fald kunne biler støde sammen og menneskeliv komme i fare. Vi ser derfor ikke med lethed på sagen. Vi vil gerne opfordre skoler og forældre til at tale med de unge mennesker om, hvad der kan ske, når man af kådhed kaster ting mod biler i høj fart, udtaler politiinspektør Ole Henriksen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Ifølge politiet er det en alvorlig forseelse at udsætte andres liv for fare. Den 16 årige er således sigtet for overtrædelse af straffelovens § 252 for at have forvoldt nærliggende fare for nogens liv eller førlighed.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.