Fra svejsning til polstring: I Roslev skal man kunne det hele

Når en helt nøgen bil ruller ind på værkstedet i Roslev, så skal karosserifabrikken i gang med at bygge hele interiøret, hvilket giver meget forskellige opgaver.

Når man udelukkende arbejder med biler, skulle man tro, at det kun var metal, man skulle arbejde med. Men sådan er det ikke i Roslev.

Hos Roslev Karosserifabrik skal de kunne lidt af det hele. De laver varevogne efter bestilling, og kunderne kan få skræddersyet deres bil, lige som de vil have den. Det giver nogle udfordringer på fabrikken.

- Jeg har lige monteret en seng i en bil. Det er lidt specielt. Jeg troede ikke, at der ville være plads til det, men den kunne lige være der, siger karosseribygger Jørgen Christensen.

Selvom opgaven gav anledning til en del panderynker, så fik Jørgen Christensen sengen ind i bilen. For det skulle gøres.

- Vi skulle jo få det til at passe. Så må man kigge på det, siger han.

Møbelpolstrer og plademekaniker

Jo flere ting du kan, desto bedre. For når man skræddersyer biler, der kommer helt tomme ind på værkstedet, så skal der både svejses, skrues og polstres. Det er de glade for på værkstedet.

- Det er lidt det sjove i det. Vi skal kunne lave strøm, træarbejde og vi skal også kunne polstre stole. Vi har et gammelt sædemagerværksted. Og så er der også pladearbejdet og det mekaniske arbejde. Man bliver i hvert fald en god håndværker af at være her, siger Kasper Skov, der er mekaniker.

Helt nye sæder sættes ind i den nøgne bil.
Helt nye sæder sættes ind i den nøgne bil.
Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

For indehaveren af stedet er det vigtigt, at de ikke siger nej til en opgave, uanset hvad den er. For det kan være deres fremtid.

- Vi siger aldrig nej til en udfordring. For udfordringen i dag kan være det, som vi skal leve af næste år, siger Preben Christensen.

Besætningen på stedet er lige blevet øget. De er gået fra fem til seks medarbejdere på den lille arbejdsplads. Her talte det op, at ansøgeren havde ikke én, men to relevante uddannelser. 

Der bliver blandt andet skåret træpaneler på en stor båndsav.
Der bliver blandt andet skåret træpaneler på en stor båndsav.
Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

- Han ringede selv uopfordret og spurgte om arbejde, så det var fantastisk. Han har to uddannelser, da han både er mekaniker og tømrer, hvilket passer perfekt i forhold til det, vi laver. Det forventer vi bliver alletiders, siger indehaveren.

Virksomheden er en familievirksomhed, som blev startet af Preben Christensens far og farbror. Preben Christensen overtog virksomheden i 1990.


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Erhverv.